Hindbærcoulis.
Hindbærcoulis er en super simpel frugtsauce som du finder opskriften på her. Du skal bruge ganske få ingredienser og på kort tid har du en lækker hindbærsauce. Saucen bruges til for eksempel kager og is.
Server din hindbærsauce til en lækker hjemmebagt brownie med is.
Den er især god at servere til desserter. Her er den et lækkert friskt og syrligt element til de søde sager.
Hindbærcoulis
Ingredienser
- 300 g frosne hindbær
- 50 g sukker
- ½ tsk vaniljepulver
- ½ dl vand
Fremgangsmåde
- Kom det hele i en gryde. Giv det et opkog og lad det simre i 5-10 minutter.
- Er der små klumper så mos dem ud med en gaffel.
- Kom blandingen igennem en sigte hvor kernerne sies fra.
- Opbevar hindbærcoulisen på køl i et tærtsluttet glas med låg.
Hvad er hindbærcoulis?
Hindbær coulis eller hindbærsauce er en simpel frugtsauce af hindbær som har fået et opkog med sukker, vand og evt. lidt vanilje. Når hindbærrene er kogt ud, kommes blandingen gennem en sigte for at få den lækre dessertsauce.
Kort sagt er en coulis en tynd sauce lavet af frugter eller bær. I denne udgave bruger jeg frosne hindbær.
Hindbærsauce og hindbærcoulis er faktisk det samme, så hvis du leder efter en opskrift på hindbærsauce, kan du sagtens bruge denne her.
Den fine røde sauce er oplagt at bruge til alverdens desserter. Den er lækker til søde sager og kager.
Saucen og coulisen kan bruges til desserter, kage og is. Hindbærcoulis er lidt mere syrlig, og derfor er den særligt god til desserter, hvor det er meget sødt. Så får det søde et lidt syrligt modspil. Så er det ikke bare sødt i sødt, hvilket godt kan blive lidt for meget.
Opskrift på hindbærsauce og hindbærcoulis.
Denne opskrift er som sagt lavet på hindbær. Efter de er kogt sigtes de så det bliver en hindbær coulis så det bliver en fin sauce uden små kerner. Vil du gerne have det hele med, så kan du sagtens undvære at sigte blandingen og blot give det et kort øjeblik med en stavblender.
Jeg vil gerne undgå de små kerner i min hindbærsauce og derfor sigter jeg den.
Hvis du gerne vil prøve et andet bær, så kan du også det. Her kan jordbær anbefales. Da jordbær er lidt større kan det anbefales at du koger dem 5 minutter ekstra. Så er du sikker på de er helt udkogte. Giv dem evt. kort tid med stavblenderen, så er blandingen nem at sigte. Hvis du ønsker at sigte den.
Som udgangspunkt bruger jeg frosne hindbær til denne opskrift. Det kan man godt i denne opskrift, da hindbærrene lige kommer op og koge. Det anbefales nemlig, at man giver frosne hindbær et opkog da der kan være chance for bakterier i de frosne bær. Den risiko er der ikke når man sørger for at få sine hindbær op over kogepunktet.
Mere inspiration til opskriften.
- Man kan sagtens holde lidt igen med væsken, hvis man ønsker en tykkere udgave. Du kan altid starte med mindre vand og så tilføje ekstra til sidst hvis du alligevel ønsker den lidt tykkere.
- Det er også muligt at fryse frugtsaucen ned. Frys den evt. ned i mindre portioner.
- Server din hindbærcoulis til vaniljeis eller eventuelt til en lækker daim is.