Hokkaido bygotto

Cremet hokkaido Bygotto med hytteost

Her får du opskriften på en lækker cremet hokkaido Bygotto. Retten minder lidt om en risotto.

De traditionelle risotto ris er udskiftet med perlebyg, du kan også sagtens bruge perlespelt. Den cremede og lækre konsistens kommer fra hokkaido græskarret og hytteosten.

Risotto er super lækkert. En cremet og smagfuld ret som ofte er tilsmagt parmesan, fløde og ofte smør. Så lige så ofte bliver det også en tung ret med mange kalorier. Det skal der selvfølgelig være plads til. Men her får du et alternativ til de “federe” udgaver.

Hokkaido Bygotto

En hjemmelavet hokkaido bygotto.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
2 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

  • 400 g hokaido i grove stykker
  • 1 lille løg i små tern
  • 1 fed hvidløg
  • 1 grøntsags bouillonterning
  • 4 dl kogene vand
  • 140 g perlebyg
  • 120 g hytteost
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ dl parmesan revet
  • ½ tsk salt og friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Skær græskarret ud, fjern kernerne og skær det i grove tern med skræl.
  • Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir og kom salt, peber og 2 spsk. olie på.
  • Bag det i ovnen i ca. 10-25 minutter.
  • Sæt en lille gryde over varmen med lidt olie og sauter løg og hvidløg i et par minutter.
  • Kom derefter perlebyggen i og steg videre et par minutter.
  • Hæld bouillon vandet på og lad det simre ved middelvarme i ca. 20 minutter - husk at røre i det undervejs.
  • Når græskar stykkerne tages ud af ovnen blendes det med hytteost.
  • Blandingen kommes i perlebyggen og vendes godt sammen.
  • Perlebyggen skal gerne være kogt godt ind, så det ikke er for vandet.
  • Til sidst kommes revet parmesan i og smages til med peber, citronsaft og evt. en lille smule salt.
  • Men pas på den ikke bliver for salt.
  • Bygottoen fordeles i to dybe tallerkener og toppes med æbletern, parmesan, græskarkerner og frisk basilikum. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Denne hokkaido bygotto er toppet med sprøde græskarkerner, høvlet parmesan, æbletern og friske basilikumsblade.

Det giver lidt ekstra til smags oplevelsen. Personligt synes jeg, at hokkaido hurtigt bliver lidt sødt i smagen og derfor er det lækkert med noget af salt til det søde. Æble er lækkert på toppen, fordi at retten godt kan trænge til lidt ekstra syre. Du kan også rive lidt citronskal på. Det smager også virkelig godt.

Jeg vil anbefale at spise lidt lette grøntsager til eller måske toppe med ekstra krydderurter. Både risotto og bygotto retter kan blive lidt “tunge” at spise også selvom det er en lidt sundere version.

Retten kan også sagtens gemmes i køleskabet og lunes op dagen efter. Eller spises kold.

Hokkaido græskar

Hokkaido græskar er i sæson fra august til december. Så der er god tid til en masse skønne efterårs- og vinterretter.

Hokkaido er fantastisk at bruge i madlavningen og kan bl.a. bruges i suppe, mos, bagt, i tærter, kager – ja der er mange muligheder.

Græskarret kræver ikke så lang tilberedningstid som fx rodfrugter. Og så har det en lidt sødlig smag, som er velegnet i kombination med en god saltet ret.

2 Responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..