Honningbagte gulerødder

by Maria
Honningbagte gulerødder

Honningbagte gulerødder.

Honningbagte gulerødder er et meget nemt indslag til aftensmaden. Grove stykker af gulerod bages i ovnen vendt i olie, honning, salt og peber. Det er virkelig lækkert tilbehør at servere.

Foruden den tilsatte honning så afgiver gulerødderne en naturlig sødme når de bages. Så lækkert!

Brug de honningbagte gulerødder i denne lækre og simple salat med feta!

Sørg for at bage dem så der stadig er lidt bid i. Server dem lige fra ovnen evt. til en god fredags bøf med et godt glas rødvin, måske sammen med en bagt kartoffel og denne bearnaisecreme.

Honningbagte gulerødder

Guæerødder bagt med honning, olie, salt og peber.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage
Kalorier: 43

Ingredienser

  • 6-8 store gulerødder, ca. 650 g
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk flydene honning
  • 1 tsk salt og lidt friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker, ca. 2,5 cm. tykkelse.
  • Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir og vend dem med olie, akacie honning, salt og peber.
  • Gulerødderne bages i ca. 15 minutter. Hold øje med dem så de ikke bliver helt bløde, der skal være lidt bid i. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Når du går i gang med at lave en portion så kan jeg anbefale dig at lave rigeligt. De bagte gulerødder smager utrolig godt når de er kolde og vendt i forskellige salater.
  • De bagte gulerødder kan sagtens holde sig 2-3 dage på køl i en bøtte med låg.
  • Jeg selv elsker at lave salater der er blandet med både tilberedte og rå grøntsager. Det giver noget ekstra spil i retterne.  Det kan derfor anbefales at lave så du både har til at servere dem som de er og til en salat dagen efter. Så får man også “slået to fluer med et smæk”, som man siger!

Leave a Comment

Opskrift Vurdering