Hvidløgsstegt broccoli

Hvidløgsstegt broccoli.

Med få ingredienser kan du lave opskriften her på hvidløgsstegt broccoli. Stegt broccoli med hvidløg er super nemt tilbehør som du kan servere til aftensmaden, på ingen tid.

Broccolien er foruden hvidløg, stegt med rødløg og vendt i en marinade af soya, citron og honning. Den korte tilberedningstid giver broccolien godt med bid og sprødhed.

Prøv også ovnbagt broccoli, det smager virkelig godt!

Hvidløgsstegt broccoli

Lynstegt broccoli med soya
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
3 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 2-3 spsk olie til stegning
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 1 spsk soya
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • På en varm tør pande ristes solsikkekerne af.
    Når de er blevet gyldne lægges de til side.
  • Skær broccolien i mindre buketter.
    Pil løg og hvidløg og skær det i tynde skiver.
  • Kom olie på panden og steg broccoli, løg og hvidløg sammen, i ca. 4 minutter.
  • Bland akaciehonning, citronsaft og soya og vend det i broccolien.
    Kom blandingen på et lille fad, drys med solsikkekerner og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til stegt broccoli med hvidløg.
  • Du kan faktisk servere broccolien her til en masse forskelligt mad. Det er meget alsidigt, men jeg synes især, at det er godt til noget laks, sprøde kartofler og en god dip.
  • Er du mere til blomkål, så prøv at bruge buketter af blomkål i stedet for broccoli.
  • Broccoli er i sæson fra juni til december måned.

 

Hvidløgsstegt broccoli

Hvad kan man bruge broccoli til?

Broccoli er en del af kålfamilien, det er en super grøntsag, spækket med en masse gode vitaminer. Det er en meget velkendt og populær grøntsag i det danske køkken.Den er nem at tilberede og smager godt!

Det allernemmeste man kan gøre er at dampe broccoli buketter. Det gør du ved at komme lidt vand i bunden af en gryde. Når vandet bobler, kommes broccoli buketterne i og låget kommes på. Dampen fra vandet i gryden tilbereder broccolien og efter nogle minutter er buketterne spiseklar.

Det er en lækker og nem måde at tilberede broccoli på i stedet for at koge det. Så sikrer du dig masser af bid og broccoli der ikke er fyldt med vand. Du kan også koge broccoli sammen med kartofler og lave en grønnere kartoffelmos.

Du kan lave broccolivafler, komme broccoli i din suppe, lave sunde broccoli boller og bruge den rå i salater. Mulighederne er mange, men du kan jo starte med denne her opskrift på hvidløgsstegt broccoli.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..