Hvidløgsstegt broccoli

by Maria
Hvidløgsstegt broccoli

Hvidløgsstegt broccoli.

Med få ingredienser kan du lave opskriften her på hvidløgsstegt broccoli. Det er super nemt tilbehør som du kan servere til aftensmaden, på ingen tid. Det bliver ikke nemmere og det er både sundt, velsmagende og lækkert.

Prøv også ovnbagt broccoli, det smager super godt!

Broccolien er foruden hvidløg, stegt med rødløg og vendt i en marinade af soya, citron og honning.

Den korte tilberedningstid giver broccolien godt med bid og sprødhed.

Hvidløgsstegt broccoli

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
3 portioner

Ingredienser

  • 250 g broccoli i mindre buketter
  • 1 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 rødløg i skiver
  • 2-3 spsk olie til stegning
  • En håndfuld solsikkeker
  • 1 spsk soya
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

  • På en varm tør pande ristes solsikkekerne af, når de er blevet gyldne lægges de til side.
  • Kom olie på panden og steg broccoli, løg og hvidløg sammen, i ca. 4 minutter.
  • Bland akaciehonning, citronsaft og soya sammen og vend det i broccolien. Kom blandingen på et lilel fad, drys med solsikkekernerne og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Hvidløgsstegt broccoli

Du kan finde mere inspiration til grønne retter i salater, grønt og tilbehør!

Broccoli

Broccoli er en del af kålfamilien, det er en super grøntsag, spækket med en masse gode vitaminer. Det er en meget velkendt og populær grøntsag i det danske køkken.

Den er nem at tilberede og smager godt!

Det allernemmeste man kan gøre er at dampe broccoli buketter. Det gr du ved at komme lidt vand i bunden af en gryde. Når vandet bobler, kommes broccoli buketterne i og låget kommes på. Dampen fra vandet i gryden tilbereder broccolien og efter nogle minutter er buketterne spiseklar.

Det er en lækker og nem måde at tilberede broccoli på i stedet for at koge det. Så sikrer du dig masser af bid og broccoli der ikke er fyldt med vand.

Du kan også koge broccoli sammen med kartofler og lave en grønnere kartoffelmos.

Du kan lave broccolivafler, komme broccoli i din suppe, lave sunde broccoli boller og bruge den rå i salater.

Mulighederne er MANGE!

1 comment

Per 29. marts 2021 - 19:12

Hejsa. Ser ud til at være en dejlig opskrift. Hvilke frø og kerner kan man bruge? Hilsen Per

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering