Home Frokost Broccolivafler

Broccolivafler

by Maria
Broccolivafler

Sunde broccolivafler.

Lækre broccolivafler som foruden at være sunde også er super nemme at lave.

Du kan spise dem lige som de er og komme lidt ovenpå, lige som du ser på billedet. Med lidt hytteost, syltede rødløg, radisser og friske krydderurter.

Vaflerne kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet i en bøtte med låg og kan også fryses ned.

Prøv også opskriften på disse grønne glutenfri vafler.

Broccolivafler

Broccolivafler

print
portioner: Ca. 6 vafler forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 200 g broccoli, (du også sagtens kan bruge stokken)
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g havregryn
  • 4 spsk mel, (du kan sagtens bruge fuldkornsmel)
  • ½ løg
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Kør broccoli og løg i en minihakker/foodprocessor til det er hakket fint. Gør det samme med havregryn, så de bliver fine som mel
  • Kom det i en skål med resten af ingredienserne og bland det godt sammen
  • Tænd for vaffeljernet og fordel dejen med en ske på de 2 plader. Du kan servere dem med det samme eller gemme dem på køl (når de er kølet af). Velbekomme!

Hvilket vaffeljern?

Jeg bruger Tefal snack collection (affiliate link). Jeg synes at det fungerer virkelig godt og så kan man tilkøbe forskellige plader.

Vafler til sandwich

Jeg vil anbefale dig at prøve og lave en sandwich. Vaflerne erstatter brødet, det er super smart og giver dig samtidig en masse grøntsager. Snup din vaffel sandwich med i madpakken, den er lige til at have med på farten. Evt. med lidt grøntsags stave ved siden af. Jeg er sikker på at børnene også vil synes det er sjovt – de skal jo bare komme det i, som i forvejen er et hit.

Prøv at smøre vaflerne med en god flødeost, kom salatblade på, avocado skiver, syltede rødløg, lidt salt og peber og læg den sammen som en sandwich. Du kan også smøre den med en god hummus.

Vafler til toast

Noget andet du kan bruge vaflerne til er toast. Det er en af mine favoritter – det smager super godt.

Læg fyld mellem 2 vafler og varm den i en toaster. Jeg laver meget ofte en toast med en god ost, røget skinke og så smøre jeg en smule dijonsennep på.

Det er meget ofte disse spinatvafler jeg bruger, det er klart den vaffelopskrift jeg laver allermest. Jeg er vild med den knald grønne farve de får og så smager de selvfølgelig også godt!

5 comments

Cecilie 5. marts 2019 - 18:20

Hej Maria
Tak for dine mange inspirerende retter, hvilken foodprocesser har du ? Og vil du evt. dele billeder af konsistens når blandingen er lavet og inden den kommer i vafelmaskinen? 😀 Mine drillede nemlig sidst i konsistensen, så tænker jeg har gjort et eller andet forkert
Mvh
Cecilie

Reply
Jeanette Larsen 2. april 2019 - 18:45

De vafler er super lækre vh Jeanette

Reply
Maria 4. april 2019 - 12:54

Hej Jeanette,
Hvor er det dejligt at høre.
Tak for din besked 🙂
Kh. Maria

Reply
Lea 29. august 2019 - 19:34

Kan man bruge blomkål i stedet for broccoli, jeg bor nemlig i et land, hvor broccoli kan være 2-3 gange dyrere end blomkål.

Reply
Maria 2. september 2019 - 11:55

Hej Lea,
Ja det kan du sagtens 🙂
Det vigtigste er at massen hænger sammen, så du kan tilberede vaflerne.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment