Indisk kikærtegryde

Indisk kikærtegryde.

En lækker indisk kikærtegryde opskrift med en afdæmpet krydret og skøn smag. Kikærtegryde med kokosmælk er virkelig nem at lave, og du kan sagtens servere den for hele familien. Prøv også denne karrygryde med kikærter og kartofler.

Det er en skøn vegetarisk gryderet hvor kikærterne er det mættende element i stedet for at bruge kød i retten. Til denne ret serveres ris til, men man kan også sagtens undlade risene og spise retten, som den er.

5 fra 1 stemme

Indisk kikærtegryde

Lækker vegetarisk gryderet med kikærter.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 3 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 2 spsk olie
  • Friske koriander og lime både

Fremgangsmåde

  • Skal du have almindelige ris til, så start med at sætte dem over.
  • Pil og skær løget i tern. Pil hvidløgene og pres den i en hvidløgspresser.
  • Sæt en gryde over varmen med olie.
  • Sauter løg og hvidløg i gryden sammen med krydderierne.
  • Efter et par minutter kommes kokosmælk og hakkede tomater i.
    Det blandes godt sammen.
  • Lad retten simre i 15 minutter og tilsæt kikærterne.
  • Vil du have blomkålsris til, så lav dem nu.
  • Smag retten til med salt, peber og evt. lidt flere krydderier.
  • Kom friske koriander og limebåde på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Vil du ikke lave den vegetarisk kan du sagtens tilføje kylling til opskriften. Enten stege kyllingen og servere den separat hvis de mindste i familien gerne vil have kødet ved siden af. Ellers kan du stege kødet af på panden og derefter komme det ned i gryden, til resten af lækkerierne.
  • Der er en del sovs, hvis du vil have den mindre sovset så kan du sagtens tilsætte en ekstra dåse kikærter. Det kan du vurdere når retten laves.
  • I stedet for almindelige ris kan man også spise blomkålsris til. Blomkålsris er blomkål der er revet. Man kan servere dem rå eller overhælde dem med noget kogende vand inden de serveres.

Kikærtegryde med kokosmælk.

Kokosmælk er en ingrediens, der ofte indgår i det asiatiske og indiske køkken. Det er det, der ofte danner basis for sovsen i retten. Det er med til at gøre retten cremet og give en skøn smag. Krydderierne, kokosmælken og kikærterne smager bare virkelig godt sammen.

En til to dage om ugen spiser vi vegetarisk hjemme hos os. Jeg synes, at det er skønt med nogle kødfrie dage og at spare lidt på kødet. Jeg synes også, at det er spændende at udforske ny mad og nye smage. Den slags sker oftest, når man prøver noget af det, man ikke lige plejer. Og her er det vegetariske køkken altid godt at kaste sig ud i.

18 Responses

  1. Jeg har villet kommentere så længe på denne ret. Vi har spist den siden min datter var under 1 år, og den er virkelig stadig en af vores favorit retter. En nem, og smagfuld ret. Tak for fin madblog

    1. Hej Nadia,
      Ej hvor er jeg bare glad for, at du tog dig tid til at skrive herinde 🙂
      Tak for dine søde ord! Jeg er super glad for, at du kan lide retten.
      Og skønt at du kan finde indpiration her på bloggen.
      Hav en dejlig dag.
      Kh. Maria

  2. Det er vel nok en nem og lækker ret – jeg havde en slat tandori krydderi som jeg brugte i retten

    1. Hej Kia,
      Hvor er det dejligt at læse! Skønt at du kunne lide retten.
      Tak for det gode fif.
      God dag til dig.
      Kh Maria

  3. Virkelig let og lækker ret.
    Nu kan jeg ikke lide friske koriander så for at få farve og yderligere grøntsager i retten, valgte jeg at tage et broccoli, stokkon skællende jeg og skar i tern og kogte sammen med ris, da der var fem min. Tilbage af køretiden tilsætte jeg bukettene samt rød peber der var skåret i tern.
    Tak for gode opskrifter og idéer.

    1. Hej Anne,
      Ej hvor lyder det også lækkert! En rigtig god idé.
      Det er så fedt når opskrifter kan bruges som inspiration.
      Tak for at du skrev 🙂
      Kh Maria

  4. Hej, jeg skal til at lave retten, men er forvirret over formuleringen “Lad retten simre i 15 minutter og tilsæt kikærterne” skal kikærterne i føreller efter retten har simret i 15 min?

    1. Hej Zoe,
      Jeg tænker at du har lavet retten nu men du får lige et svar med alligevel.
      Kikærtene skal tilsættes efter de 15 minutter, da de allerede er tilberedt når man køber dem i dåse.
      De skal bare lunes op i gryden de sidste 5-10 minutter.
      Jeg håber at du fandt ud af det.
      Kh Maria

    1. Hej Line,
      Jeg ved ikke lige umiddelbart hvad det skulle være. Jeg ved dog at gurkemeje nogle gange bruges som erstatning for safran (måske det så er en mulighed). Men safran er ret så dyrt og ikke noget jeg benytter mig særlig meget af.
      God søndag,
      Kh Maria

  5. Såååååå fantastisk godt, lavede retten med blomkålsris og man er mæt på en rigtig god måde, masser af smag fra de varme krydderier, love it!!! ❤️❤️

  6. Hej

    Jeg fulgte opskriften og det smagte ganske fint, men syntes det blev lidt for fedtet med kokosmælk. Kan man bruge nogle andre alternativer end kokosmælk?

    1. Hej Charlotte,
      Ja du kan sagtens erstatte med andre bælgfrugter og linser til retten 🙂
      Bare sørg for at linserne er kogt inden de kommes i.
      Hvis de kommes i rå vil de suge en del af vasken og det vil kræve mere væske i retten.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..