Indisk kikærtegryde

by Maria
Indisk kikærtegryde

Vegetarisk indisk kikærtegryde.

Opskrift på lækker indisk kikærtegryde med en afdæmpet krydret og skøn smag. Gryderetten er virkelig nem at lave og du kan sagtens servere den for hele familien.

Prøv også denne karrygryde med kikærter og kartofler.

Det er en skøn vegetarisk gryderet hvor kikærterne er det mættende element i stedet for at bruge kød i retten. Til denne ret serveres ris til men man kan også sagtens undlade risene og spise retten som den er!

Indisk kikærtegryde

Lækker vegetarisk gryderet med kikærter.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 3 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 2 spsk olie
  • Friske koriander og lime både

Fremgangsmåde
 

  • Skal du have almindelige ris til, så start med at sætte dem over.
  • Pil og skær løget i tern. Pil hvidløgene og pres den i en hvidløgspresser.
  • Sæt en gryde over varmen med olie.
  • Sauter løg og hvidløg i gryden sammen med krydderierne.
  • Efter et par minutter kommes kokosmælk og hakkede tomater i.
    Det blandes godt sammen.
  • Lad retten simre i 15 minutter og tilsæt kikærterne.
  • Vil du have blomkålsris til, så lav dem nu.
  • Smag retten til med salt, peber og evt. lidt flere krydderier.
  • Kom friske koriander og limebåde på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Vil du ikke lave den vegetarisk kan du sagtens tilføje kylling til opskriften. Enten stege kyllingen og servere den separat hvis de mindste i familien gerne vil have kødet ved siden af. Ellers kan du stege kødet af på panden og derefter komme det ned i gryden, til resten af lækkerierne.
  • Du kan finde masser af aftensmads inspiration her!
  • I stedet for almindelige ris kan man også spise blomkålsris til. Blomkålsris er blomkål der er revet. Man kan servere dem rå eller overhælde dem med noget kogende vand inden de serveres.

En til to dage om ugen spiser vi vegetarisk hjemme hos os. Jeg synes at det er skønt med nogle kødfrie dage og at spare lidt på kødet. Jeg synes også at det er spændende at udforske ny mad og nye smage. Den slags sker oftest når man prøver noget af det man ikke lige plejer. Og her er det vegetariske køkken altid godt at kaste sig ud i.

16 comments

Ann-Mari 2. marts 2018 - 22:53

Indisk kikærtegryde vildt lækkert, enkelt og nem ret.

Reply
Maria 8. marts 2018 - 22:42

Hej Ann-Mari 🙂
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg er også ret glad for retten.
Kh Maria

Reply
Nadia 4. februar 2019 - 17:09

Jeg har villet kommentere så længe på denne ret. Vi har spist den siden min datter var under 1 år, og den er virkelig stadig en af vores favorit retter. En nem, og smagfuld ret. Tak for fin madblog

Reply
Maria 5. februar 2019 - 13:05

Hej Nadia,
Ej hvor er jeg bare glad for, at du tog dig tid til at skrive herinde 🙂
Tak for dine søde ord! Jeg er super glad for, at du kan lide retten.
Og skønt at du kan finde indpiration her på bloggen.
Hav en dejlig dag.
Kh. Maria

Reply
Kia Rasmussen 22. juli 2019 - 15:28

Det er vel nok en nem og lækker ret – jeg havde en slat tandori krydderi som jeg brugte i retten

Reply
Maria 29. juli 2019 - 9:55

Hej Kia,
Hvor er det dejligt at læse! Skønt at du kunne lide retten.
Tak for det gode fif.
God dag til dig.
Kh Maria

Reply
Anne Nielsen 24. august 2019 - 19:05

Virkelig let og lækker ret.
Nu kan jeg ikke lide friske koriander så for at få farve og yderligere grøntsager i retten, valgte jeg at tage et broccoli, stokkon skællende jeg og skar i tern og kogte sammen med ris, da der var fem min. Tilbage af køretiden tilsætte jeg bukettene samt rød peber der var skåret i tern.
Tak for gode opskrifter og idéer.

Reply
Maria 25. august 2019 - 14:19

Hej Anne,
Ej hvor lyder det også lækkert! En rigtig god idé.
Det er så fedt når opskrifter kan bruges som inspiration.
Tak for at du skrev 🙂
Kh Maria

Reply
Zoe 29. august 2019 - 16:25

Hej, jeg skal til at lave retten, men er forvirret over formuleringen “Lad retten simre i 15 minutter og tilsæt kikærterne” skal kikærterne i føreller efter retten har simret i 15 min?

Reply
Maria 1. september 2019 - 11:03

Hej Zoe,
Jeg tænker at du har lavet retten nu men du får lige et svar med alligevel.
Kikærtene skal tilsættes efter de 15 minutter, da de allerede er tilberedt når man køber dem i dåse.
De skal bare lunes op i gryden de sidste 5-10 minutter.
Jeg håber at du fandt ud af det.
Kh Maria

Reply
Line 10. januar 2020 - 17:49

Kan man benytte noget andet i stedet for gurkemeje? 🙂

Reply
Maria 12. januar 2020 - 12:33

Hej Line,
Jeg ved ikke lige umiddelbart hvad det skulle være. Jeg ved dog at gurkemeje nogle gange bruges som erstatning for safran (måske det så er en mulighed). Men safran er ret så dyrt og ikke noget jeg benytter mig særlig meget af.
God søndag,
Kh Maria

Reply
Nadja 30. august 2020 - 20:41

Hej takf or god mad *smiler*
hilsen Nadja 21 år

Reply
Maria 25. september 2020 - 9:46

Hej Nadja,
Åh hvor dejligt med god feedback 🙂
Selv tak. Godt at du kunne bruge opskriften.
Kh Maria

Reply
My Olsen 9. marts 2021 - 20:16

Såååååå fantastisk godt, lavede retten med blomkålsris og man er mæt på en rigtig god måde, masser af smag fra de varme krydderier, love it!!! ❤️❤️

Reply
Berna 20. september 2021 - 18:12

Hej

Jeg fulgte opskriften og det smagte ganske fint, men syntes det blev lidt for fedtet med kokosmælk. Kan man bruge nogle andre alternativer end kokosmælk?

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering