Jordbær smoothie is
Her får du opskriften på nogle skønne søde jordbær smoothie is – en nem sukkerfri is.
Opskriften er super simpel, kun med 3 ingredienser, som bare blendes sammen.
Er du vild med is og mango? Så bør du prøve de her lækre mango is.
Det almindelige sukker er erstattet med dadler.
Det giver alle muligheden for at være med, da mange småbørnsfamilier, gerne sparer lidt på det raffineret sukker til de små.
Jordbær smoothie is
Ingredienser
- 200 g jordbær frosne eller friske
- 2 dl mælk
- 4 dadler dem fra papæske
Fremgangsmåde
- Blend de tre indgredinser sammen og fyld det i 4 isforme.
- Kom isformene i fryseren og efter 1½-2 timer er de klar til at blive spist. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Jeg bruger nogle helt almindelige isforme, hvor der er plads til fire forskellige is i. Man kan efterhånden købe dem mange steder online, i isenkræmmere og i lidt større supermarkeder. Når sommeren er ved at komme, er de nemmere at få fat i.
- Du kan også godt prøve at skifte dine jordbær ud med hindbær eller blåbær. Det tror jeg også smager virkelig godt.
Sukkerfri is.
De her is er helt uden sukker, og de får deres sødme fra de dadler, der bliver blendet i. Dadlerne som er brugt i denne opskrift, er dem du finder i papæsker. Det er friske dadler hvor stenen lige fjernes inden de blendes med i.
Du kan sagtens udskifte dadlerne med fx. banan som også søder rigtig meget. Men en del foretrækker at undlade banan, så den slags opskrift får du her i disse jordbær smoothie is.
Vil du gerne have banan i, så udskift de fire dadler med én moden banan i stedet .
Smoothie is.
Lige så snart at de er helt frosne, så er de klar til at blive spist.
Hvis man gerne vil pifte dem lidt ekstra op, så kan du vælge at smelte noget mørkt chokolade. Når de er taget ud af formene, kan du hælde lidt smeltet chokolade ud over, som vil størkne på den frosne is.
Så er de godt nok ikke helt sukkerfri, men det smager til gengæld godt!
2 reaktioner
Hej Maria
På indpakningen af fx frosne jordbær står der at de ikke må nedfryses igen efter optøning? Gælder det også hjemmelavet is – eller hvordan plejer du at forholde dig til det? 🙂 tak for dejlige opskrifter.
Hej Stine,
Det er ikke noget som jeg forholder mig så meget til.
Men man kan altid bruge friske bær, for at være på den sikre side.
Og det smager også mindst lige så skønt – hvis man bruger det 🙂
Tak for dine søde ord!
Kh Maria