Juleboller med marcipan

by Maria
Juleboller med marcipan

Juleboller med marcipan.

Skønne juleboller med marcipan, kardemomme, kanel og appelsinskal. Det er nogle fantastiske lækre bløde boller, som både smager og dufter af jul.

Bollerne har en let krydret smag og passer perfekt sammen med den søde marcipan. De kan faktisk godt spises som de er. Men selvfølgelig smager de også godt med lidt smør på, efter de er kommet ud af ovnen.

Prøv også dette julebrød med appelsinremonce!

Jeg kan virkelig anbefale at bage en portion af bollerne. Det vil du ikke fortryde.

Julebollerne kan sagtens fryses ned.

Juleboller med marcipan

Lækre bløde juleboller med kardemomme, handel appelsin og revet marcipan.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 2 timer 50 minutter
12 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 100 g smør
  • 30 g sukker
  • 1 ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • tsk vaniljesukker
  • 450 g hvedemel
  • Skal fra 1 appelsin
  • 120 g marcipan, revet
  • 4 g salt

Til pensling

  • 1 æg
  • 30 g mandler
  • 2 spsk perlesukker

Fremgangsmåde
 

  • Lun mælken til den er "fingervarm".
    Tilføj smør og tag gryden af varmen.
  • Når smørret er smeltet kommes det i en skål, og gæren blandes i.
  • Bland æg og sukker i.
  • Tilsæt kardemomme, kane, vaniljesukker og mel. Gem en lille smule af melet, ca. 40 g.
    Hvis du rører dejen på røremaskine, kan du nemlig nøjes med lidt mindre mel.
    Ælt dejen godt sammen i 4-5 minutter.
  • Til sidst tilsættes revet marcipan, appelsinskal og salt.
    Når det er rørt i dejen kommes husholdningsfilm og et klæde over skålen.
    Dejen sættes til hævning i 45 minutter.
  • Form dejen til 12 lige store boller, på ca. 80 g pr. styk.
  • Placer bollerne i en bradepande beklædt med bagepapir.
    Lad dem efterhæve yderligere i 30 minutter under et klæde, et lunt sted.
  • Ovnen tændes på 180 grader (varmluft).
  • Bollerne pensles med sammenpisket æg.
    Hak mandlerne, drys dem på bollerne sammen med perlesukker.
    Riv også gerne lidt appelsinskal og kom på toppen.
  • Bollerne bages i ca. 22 minutter og afkøles på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Er du til chokolde i hjemmebagt boller, så kan man sagtes tilsætte et pa håndfulde grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper.
  • Når jeg bruger mørk chokolade er det meget ofte chokolade fra Callebaut. Det koster en smule mere end hvis man køber en plade chokolade i supermarkedet men til gengæld for man også noget fantastisk god chokolade. Mærket kan man google og finde flere steder på nettet.
  • Når du har brugt skallen fra din appelsin kan man også sagtens tilsætte saften fra samme appelsin, det kan dejen sagtens bære.
  • Er du derimod ikke så glad for “orange” smag i dine boller, så kan du bare undlade at komme det i.

Juleboller

2 comments

dorthe 17. november 2021 - 10:54

Jeg er udfordret på din opskrift juleboller med marcipan. Der står der skal kanel, vaniljesukker og kardemomme i dejen, men ikke hvornår.

Reply
Maria 17. november 2021 - 13:37

Hej Dorthe,
Sammen med melet 🙂
Det er indsat i fremgangsmåden nu. Tak for din besked.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering