Home bagværk Julebrød med appelsinremonce

Julebrød med appelsinremonce

by Maria
Julebrød med appelsinremonce

Julebrød med appelsinremonce.

Her får du opskriften på et lækkert julebrød med appelsinremonce. Remoncen er lavet af appelsinskal, kardemomme og så selvfølgelig smør og marcipan. Det er lækkert og “julet” fyld.

Foretrækker du en anden blanding eller et mere klassisk kanelbrød så kan du se denne opskrift her.

Jeg brugte denne silikone brødform til mit julebrød.

Julebrødet har den skønneste smag af kardemomme og i kombinationen med appelsin og marcipan er det perfekt, frisk og sødt – lige til at servere i juletiden.

På toppen er der en frisk glasur lavet på appelsinsaft. Pres saften fra ½ appelsin og bland formelis i til glasuren har en tyk konsistens.

Normalt vil man bruge vand men her er det appelsinsaften som bruges for at give den skønne friske appelsinsmag.

Julebrød med appelsinremonce

Julebrød med appelsinremonce

Julebrød med appelsinremonce

Julebrød med appelsinremonce. Her får du opskriften på et lækkert julebrød med appelsinremonce. Remoncen er lavet af appelsinskal, kardemomme og så selvfølgelig smør og marcipan. Det er lækkert og “julet” fyld. Foretrækker du en anden blanding eller et mere klassisk… bagværk Julebrød med appelsinremonce European print
portioner: 1 brød - ca. 10 skiver forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 20 g gær
  • 1 dl mælk
  • 30 g smør
  • 1 æg
  • 1½ tsk kardemomme
  • 1 knsp salt
  • 270 g hvedemel
  • 20 g sukker
  • REMONCE:
  • 80 g brunfarin
  • 80 g blødt smør
  • 1 tsk kardemomme
  • Skal fra 1 appelsin
  • 80 g marcipan, revet

Sådan gør du:

  • Smelt smørret sammen med mælken i en lille gryde (det må kun blive “finger”varmt)
  • Mælken kommes i en skål sammen med sukker og salt og gæret smuldres i
  • Ægget piskes i skålen
  • Mel, kardemomme og salt kommes i skålen og det hele æltes godt sammen
  • Kom dejen ud på bordet og ælt den en ekstra gang og form den til en stor rund bolle
  • Kom dejen tilbage i skålen og lad dejen hæve under et klæde i 45 minutter
  • Fyldet laves imens. Det bløde smør blandes sammen med brun farin, kardemomme, marcipanen og appelsinskal
  • Dejen rulles ud på et meldrysset køkkenbord til en firkant
  • Smør fyldet på, rul dejen sammen til en stor pølse og skær i ca. 1 cm tykke snegle, ligesom når man laver kanelsnegle. Fordel dem i en brødform med et stykke bagepapir
  • Lad brødet efterhæve i 45 minutter under et klæde
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Brødet pensles med et sammenpisket æg og bages i ovnen i 35 minutter. Når det er færdigbagt tages det ud af formen og afkøles på en bagerist
  • Kom evt. glasur på hvis det ønskes. Velbekomme!

 

Julebrød med appelsinremonce

Leave a Comment