Home bagværk Julebrød

Julebrød

by Maria
Julebrød

Julebrød med kanel & marcipanremonce!

Et lækkert snoet julebrød af den søde slags! Med masser af smag og den lækreste remonce på en af julens allerbedste sager – nemlig marcipan! Blødt og snasket indeni og sprødt i kanten – ligesom sådan et brød skal være!

I dejen er der brugt kardemomme og i remoncen er der både kanel og stødt ingefær! Måske du tænker, at du normalt ikke er til ingefær i hjemmebag. Men det skal du ikke være bange for, at bruge i dit julebrød! Det er nemlig ikke en dominerende smag, men den passer perfekt sammen med det søde fra sukker og marcipan –  det giver brødet en dejlig kant!

Det er virkelig et fint brød og selvom at det måske kan se indviklet ud, så må du ikke blive skræmt væk. Det er meget nemt at lave!

Remoncen smørres på og rulles sammen, ligesom når du laver kanelsnegle.  De 3 næste simple step kan du se herunder!

Julebrød

Julebrød

Julebrød

Julebrød

Julebrød

Julebrød med kanel & marcipanremonce! Et lækkert snoet julebrød af den søde slags! Med masser af smag og den lækreste remonce på en af julens allerbedste sager – nemlig marcipan! Blødt og snasket indeni og sprødt i kanten – ligesom… bagværk Julebrød European print
portioner: 1 brød - ca. 10 skiver forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 20 g. gær
  • 1 dl. mælk
  • 30 g. smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 knsp. salt
  • 200 g. hvedemel
  • 75. hvid hvedemel eller anden fuldkornsmel
  • 20 g. sukker
  • REMONCE:
  • 80 g. brunfarin
  • 80 g. blødt smør
  • 1 stor spsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 80 g. marcipan, revet

Sådan gør du:

  • Smelt smørret sammen med mælken i en lille gryde (det må kun blive “finger”varmt)
  • Mælken kommes i en skål sammen med sukker og salt og gæret smuldres i
  • Ægget piskes i skålen
  • Begge typer mel og kardemomme kommes i skålen og det hele æltes sammen. Både håndkræft og røremaskine går fint an - brug 5 minutter på, at få det æltet godt sammen
  • Kom dejen ud på bordet og ælt den en ekstra gang og form den til en stor rund bolle
  • Kom dejen tilbage i skålen og lad dejen hæve under et klæde i en time
  • Fyldet laves imens. Det bløde smør blandes sammen med brun farin,  stødt ingefær og kanel. Marcipanen rives
  • Når dejen har hævet færdig rulles den ud på køkkenbordet, evt. med lidt mel drysset på bordet, til en stor kvadrat
  • Smør fyldet på, det fungerer altid godt med en dejskraber og drys revet marcipan på
  • Rul dejen sammen til en stor pølse
  • Del den i to ved at skære ned i midten på den lange led - så du har 2 lange stykker
  • Saml den ene ende, ved at trykke dejen sammen og buk enden ind under
  • Uden at hive i de to stykker dej snoes de om hinanden og den anden ende lukkes sammen og bukkes på samme måde. (sørg for at siderne hvor man kan se alle lagene vender op af når du snor brødet sammen)
  • Kom et stykke bagepapir i en brødform og læg det snoet brød deri
  • Lad brødet efterhæve en time under et klæde
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Brødet pensles med et sammenpisket æg og bages i ovnen 35 minutter. Når det er færdigbagt tages det ud af formen og afkøles på en bagerist. Skær først i det når det er afkølet. Velbekomme!

 

Julebrød

 

Jeg har altid været vild med et godt kanelbrød! Mit julebrød kan minde lidt om kanelbrødet men bare i en god opdateret – hvis jeg skal sige det – bedre udgave! Marcipan og stødt ingefær får virkelig nogle gode smage frem i brødet!

Er du vild med endnu flere af de skønne julekrydderier såsom stødt nelliker og allehånde, så kan du sagtens prøve dig frem og komme lidt af det i. Brødet kan nemlig sagtens klare endnu mere julesmag!

Leave a Comment