Julebrød

by Maria
Julebrød

Julebrød med kanel og marcipanremonce.

Et lækkert snoet julebrød af den søde slags. Med masser af smag og den lækreste remonce på en af julens allerbedste sager – nemlig marcipan! Det er blødt og snasket indeni og sprødt i kanten – ligesom sådan et julebrød skal være!

Vil du gerne bage flere julelækkerier? Så prøv mit andet julebrød med appelsinremonce. Det er SÅ lækkert!

Det er virkelig et fint brød og selvom at det måske kan se indviklet ud, så må du ikke blive skræmt væk. Det er meget nemt at lave! Nederst kan du finde billeder af, hvordan man fletter sådan et julebrød med kanel og marcipanremonce.

Kom i gang med at lave det her skønne julebrød, og så kan du invitere familien over til kage og kaffe om to timers tid!

Julebrød

Lækkert julebrød med remonce, marcipan og ingefær.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 45 minutter
1 brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 1,25 dl mælk
  • 30 g smør
  • 1 æg
  • 20 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 200 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel, eller fx. grahamsmel
  • 4 g salt

Remonce

  • 80 g brunfarin
  • 80 g blødt smør
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 80 g marcipan revet

Derudover

  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde
 

  • Mælken kommes i en skål sammen med sukker, og gæret smuldres i.
  • Ægget piskes i skålen.
  • Begge typer mel og kardemomme kommes i skålen og æltes sammen på røremaskine i ca. 5 minutter.
  • Inden dejen er helt færdigæltet tilsættes det bløde smør og salt.
    Når dejen har samlet sig om dejkrogen er dejen færdig.
  • Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og et klæde, i en time.
  • Det bløde smør blandes med brun farin, stødt ingefær og kanel.
    Marcipanen rives og kommes i remoncen.
  • Når dejen har hævet færdig rulles den ud på et meldrysset bord.
    Til en stor kvadrat på ca. 40 x 40 cm.
  • Smør fyldet på, det fungerer altid godt med en dejskraber.
  • Rul dejen sammen til en stor pølse.
  • Del den i to ved at skære ned i midten på den lange led.
    Så du har 2 lange stykker.
  • Saml den ene ende, ved at trykke dejen sammen og buk enden ind under sig selv.
  • Uden at hive i de to stykker dej snoes de om hinanden.
    Den anden ende lukkes sammen og bukkes på samme måde.
  • Kom et stykke bagepapir i en brødform på ca. 28 x 12 cm. og læg brødet i.
  • Lad brødet efterhæve i 40 minutter under et klæde.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Brødet pensles med et sammenpisket æg og bages i ovnen i 30 minutter.
  • Når det er færdigbagt tages det ud af formen og afkøles på en bagerist.
    Skær først i det når det er afkølet. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Julebrød

I dejen er der brugt kardemomme og i remoncen er der både kanel og stødt ingefær. Ingefæren i remoncen smager ikke for meget igennem men er i rette mængde til at give et krydret strejf til brødet. Den passer rigtig godt med det søde sukker og marcipanen. Det er med til at give brødet lidt kant.

Jeg har altid været vild med et godt kanelbrød. Mit julebrød kan minde lidt om kanelbrødet men med et lidt “julet twist”. Marcipan og stødt ingefær får virkelig nogle gode smage frem i brødet.

Er du vild med endnu flere af de skønne julekrydderier såsom stødt nelliker og allehånde, så kan du sagtens prøve dig frem og komme lidt af det i. Brødet kan nemlig sagtens klare endnu mere julesmag.

Mere inspiration til opskriften.
  • Er I til glasur? Så kom endelig det på toppen. Rør en smule vand ud i flormelis og kom det på toppen når brødet er helt afkølet.
  • Man kan også lave en appelsinglasur. Det gæres ved at bruge appelsinsaft i stedet for vand og man kan også rive lidt appelsinskal og vende i glasuren.
  • Prøv endelig med flere julede krydderier. Er du til en meget “jule-krydret” udgave af hjemmebag så kan brødet sagtens bære det.
  • Julebrødet kan også fryses ned. Man kan evt. skære skiver af brødet og lægge mellem bagepapir. På den måde kan man nøjes med at tage et par skiver ud af fryseren ad gangen. Det er smart hvis man fx er alene.
Sådan gør du.
  1. Når dejen er hævet færdig smøres remoncen på og rulles sammen, ligesom når du laver kanelsnegle. Start med at rulle fra egen mave og væk fra dig selv.
  2. Pølsen skal skæres op på den lange led, så du har to halve lange pølser.
  3. Start med at samle den ene ende sammen og fold den ind under sig selv.
  4. Flet herefter de to ruller ind i over hinanden.
  5. Du kan nu flette resten sammen. Sørg for at åbningen med remoncen vender op ad. Det ser så fint ud når den bages.
  6. Fold til slut enden ind under sig selv, ligesom i starten, og placer brødet i brødformen.
De 3 simple steps kan du se herunder.

Julebrød

Julebrød

Julebrød

Leave a Comment

Opskrift Vurdering