Blød og lækker kanelsnegle kage.
Her får du opskriften på den lækreste og blødeste kanelsnegle kage. Den smager helt fantastisk!
Når du laver en kanelsnegle kage i stedet for at bage sneglene enkeltvis, bliver de meget mere bløde. De hæver sammen i formen og får ikke de store velkendte bage skorper fra en kanelsnegl. Det bliver en helt anden oplevelse at lave det som en kage. Når kagen er afkølet kan du evt. komme glasur på toppen.
Jeg kan kun anbefale dig at prøve dem – de smager himmelsk. Og jeg er sikker på, at det vil være en kæmpe hit hos både de store og små.
Kanelsnegle kage
Ingredienser
Kanelsneglekage dej
- 1½ dl mælk
- 40 g gær
- 80 g smør
- 2 æg
- ½ tsk kardemomme
- 50 g sukker
- ½ tsk salt
- 470 g hvedemel
Fyld
- 100 g brun farin
- 50 g sukker
- 3 tsk kanel
- 150 g blødt smør
Fremgangsmåde
Dej
- Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt mælk, det må kun være "finger"varmt.
- Gæret opløses i væsken, æg og sukker blandes i.
- Alle de tørre ingredienser kommes i skålen og det hele æltes sammen. Både håndkraft og røremaskine går fint an.
- Kom dejen ud på bordet og ælt den en ekstra gang og form den til en stor rund bolle. Kom dejen tilbage i skålen, tildæk den og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Ca. 1 time.
Rul sneglene
- Det bløde smør blandes med kanel og sukker.
- Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen til en stor kvadrat på størrelse med en bageplade.
- Smør fyldet på med en dejskraber og rul sammen. Halver pølsen på midten og skær hvert stykke i 6.
- Kom et stykke bagepapir i en springform på ca. 24 cm. i diameter og læg kanelsneglene i med en lille smule mellemrum.
- Lad sneglene efterhæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Sneglene kan pensles med mælk, men det er ikke en nødvendighed og bages i ovnen i ca. 25 minutter.
- Du kan evt. pynte med glasur når kagen er afkølet. Velbekomme!
I bund og grund er det jo helt almindelige kanelsnegle, der er lagt i en springform og bagt deri til en kage. Men alligevel får man et helt andet resultat. Ved at lave en kanelsnegle kage bliver lidt mere som en almindelig kage når sneglene bliver bagt sammen. Det hemmelige trick er helt klar at tilsætte brun farin til kanel/smørblandingen. Den brune farin kan virkelig noget som giver den helt perfekte smag til skønne kanelsnegle.
Når jeg gerne vil lave kanelsnegle men også gerne vil spare lidt på smør og sukker, så laver jeg denne udgave af kanelsnegle med dadelfyld.
En lidt sundere version, netop uden tilsat sukker og smør, og som smager super godt. Den kan også anbefales at prøve!
En reaktion
Glæder mig mega meget til at prøve denne opskrift på snegle
De ser hammer lækre ud