Home aftensmad Kikærter i kokos, karry og peanutbutter

Kikærter i kokos, karry og peanutbutter

by Maria

Lækker ret med kikærter i kokos, karry og peanutbutter!

Vegansk aftensmads ret med kikærter i kokos, karry og peanutbutter. Med en mild smag af karry et strejf af koriander og lime, er det en lækker ret som alle kan spise. Den er super simpel at lave og selvom ingredienslisten indeholder bestemte grøntsager, så kan du sagtens udskifte efter hvad du har i dit køleskab. Det er skønt med retter hvor man kan få brugt af det man har derhjemme, jeg er virkelig ikke fan af at smide mad ud!

Du kan også bruge grøntsager fra frost! Jeg serverede grønne bønner som tilbehør. Du kan sagtens nøjes med at spise retten som den er, eller koge ris/bulgur/perlespelt, hvis du skal have noget mere mættende til. Det vil de fleste børn sikkert foretrække. Du kan også stege lidt kylling ved siden af, det er også lækkert til de kødspisende!

Server evt. pandebrød til – så kan du dyppe brødet i den lækre kokosmælk sauce!

kikærter i kokos, karry og peanutbutter

Kikærter i kokos, karry og peanutbutter

Lækker ret med kikærter i kokos, karry og peanutbutter! Vegansk aftensmads ret med kikærter i kokos, karry og peanutbutter. Med en mild smag af karry et strejf af koriander og lime, er det en lækker ret som alle kan spise.… aftensmad Kikærter i kokos, karry og peanutbutter European print
portioner: Ca. 4 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1 dåse kokosmælk (light udgave kan sagtens bruges)
  • 3 dl. kogte kikærter (eller samme mængde fra dåse)
  • 3 store gulerødder, i skiver
  • ½ rød peberfrugt, i strimler
  • 2 stk. forårsløg, snittet
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 løg, i skiver
  • ½ fennikel, i skiver
  • 2 spsk. karry
  • ½ spsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • 1 spsk. peanutbutter
  • Saften fra ½ lime
  • Olie til stegning
  • Friske koriander og peanuts
  • Evt. grønne bønner som tilbehør

Sådan gør du:

  • Snit alle grøntsagerne og læg dem klar på en tallerken
  • Opvarm olie på en pande og pres hvidløgene ud på panden, tilsæt karry og giv det et øjeblik
  • Kom kikærterne på panden, drys med stødt koriander og steg det godt sammen et par minutter
  • Alle grøntsagerne kommes på panden og det steges yderligere et par minutter
  • Tilsæt kokosmælk, salt og peber og lad kokosmælken koge op
  • Kom peanutbutter og limesaft i retten. Smag til om der mangler ekstra limesaft, karry eller salt
  • Friske koriander og peanuts pyntes på toppen. Velbekomme!

Du kan også servere hele panden ved spisebordet og komme peanuts og koriander på toppen. Det er lækkert og dekorativt!

Søger du flere vegetariske retter kan du se her eller måske finde mere nem inspiration til grønne retter her!

Stegte blomkålsris

Stegte blomkålsris

Indisk kikærtegryde

Indisk kikærtegryde

Kylling i kokos

Kylling i kokos

Leave a Comment