Lækre og smagfulde kødboller i tomatsauce.
Absolut en hverdags favorit! Skønne kødboller i tomatsauce – en cremet sauce der er tilsmagt fløde, hvor det er helt op til dig om det skal være den fede eller lettere udgave.
Smagen er god, tilpas krydret og alligevel i en mild og rund sauce. Retten smager fantastisk og hele familien kan spise med.
Prøv også denne udgave med kødboller i butternutsquash sauce.
Top retten med masser af høvlet parmesan og friske krydderurter – basilikum er lækkert på!
Kødboller i tomatsauce
Ingredienser
Kødboller
- 350 g hakket oksekød
- 150 g squash, revet
- 1 æg
- 1 fed hvidløg, presset
- 50 g løg, revet
- 40 g revet parmesan
- 1 tsk salt og lidt friskkværnet peber
- 2 tsk oregano
- 2 tsk basilikum
Tomatsauce
- 50 g løg, hakket
- 50 g squash, i tern
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 dåse hakkede tomater
- ½ dåse vand
- 1 tsk basilikum
- 3 spsk tomatpuré
- ½-1 tsk salt og lidt peber
- 2 tsk sukker
- 1½ dl fløde
Derudover
- 400 g frisk pasta
- Parmesan
- Frisk basilikum
Fremgangsmåde
Kødboller
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rør kødet godt sammen med salt og derefter resten af ingredienserne i.Klem væsken fra den revede squash, før den vendes i farsen.
- Form ca. 32 små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i 15 minutter i ovnen og imens laves saucen.
Tomatsauce
- Sauter løg, hvidløg og squash i en varm gryde med lidt olie.
- Kom de hakkede tomater i gryden, sammen med tomatpuré og krydderier.Fyld dåsen halvt op med vand, så får du også lige de sidste tomatrester med og hæld vandet i gryden.
- Kog saucen op og blend så din tomatsauce.Du kan bruge en stavblender i gryden eller en almindelig blender.Kom det hele i blenderen, giv det en hurtig tur og hæld det tilbage i gryden, når det har fået en ensartet konsistens.
- Hæld fløden i gryden og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til.
- Tag kødbollerne ud af ovnen og kom dem i tomatsaucen.Vil du gerne have lidt stegeskorpe på bollerne kan du vende dem på en varm pande med lidt olie.Kødboller og sauce kan også serveres hver for sig.
- Server retten med frisk pasta, spaghetti eller skruer. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan fx lave dobbeltportion af kødbollerne og bruge dem i en anden ret. I en god salat eller måske hvis du laver en tomatsuppe.
- Kødbollerne kan sagtens fryses ned og så er det nemt at hive dem op, på de ekstra travle dage.
- Der kan også sagtens bare laves dobbelt af denne opskrift. Så har du endnu en portion kødboller i tomatsauce til dagen efter. Det er så dejligt i hverdagen, når maden både er nem og man har forberedt lidt ekstra til nogle dage.
Vi er vilde med den slags hverdagsmad herhjemme. Både fordi det er nemt at lave og fordi det egner sig rigtig fint til børnene. Ligesom lasagne og boller i karry også gør. Det er nogle af de retter, som vi altid spiser med jævne mellemrum.
Du kan finde flere retter med oksekød lige her. Eller se i alle mine aftensmad opskrifter – lige her.
2 Responses
Hej ! Kan man lave kødbollerne dagen i forvejen og så putte dem i køleskabet til dagen efter ?
Og tak for en dejlig blog! benytter den jævnligt !
Hej Line,
Ja det kan du sagtens gøre.
Alt kan laves klar, retten kan godt gemme på køl i nogle dage.
Og TAK for dine søde ord, det betyder rigtig meget!
Kh Maria