Koldhævede gulerodsboller

by Maria
Koldhævede gulerodsboller

Koldhævede gulerodsboller.

her finder du opskriften på nogle skønne koldhævede gulerodsboller. De er meget nemme at lave og dejen røres sammen aftenen inden de skal bages.

Koldhævede boller er virkelig en nem og lækker løsning tol hjemmebag.

Leder du efter en opskrift på gulerodsboller som ikke skal koldhæve?

Så prøv disse gulerodsboller med hvid fuldkornshvedemel og solsikkekerner.

Opbevare bollerne i en lufttæt beholder og så har de svampede og friske boller i flere dage.

Koldhævede gulerodsboller

Lækre svampede og luftige boller med gulerod.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 6 timer 10 minutter
9 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 10 g gær
  • dl kærnemælk
  • dl vand
  • 20 g sukker
  • 6 g salt
  • 50 g solsikkekerner
  • 100 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 80 g revet gulerod

Fremgangsmåde
 

  • Opløs gæren i kærnemælk og vand, tilsæt sukker.
  • Bland begge typer mel i og rør dejen godt sammen med en grydeske.
  • Riv gulerødderne og rør i dejen sammen med solsikkekerne og salt.
  • Skålen tildækkes med husholdningsfilm og dejen stilles derefter på køl natten over.
  • Om morgenen tages dejen ud af køleskabet. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 30 minutter.
  • Ovnen tændes på 210 grader (varmluft), lad bagepladen blive i ovnen.
  • Hæld dejen ud på bordet og del dejen i 9 lige store stykker med et dejspatel. Fugt den undervejs så dejen ikke hænger fast.
  • Bollerne lægges på et stykke bagepapir. Den varme bageplade tages ud af ovnen, bagepapiret rykkes ned på pladen og kommes tilbage i ovnen.
  • Bollerne bages i 20 minutter og afkøæes på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Det er en utrolig taknemlig dej, som laves om aftenen og sættes i køleskabet natten over! Om morgen skal de bare “klattes” på en bageplade, ind i ovnen og vupti – så har du et velduftende hjem og lækre boller til morgenbordet!

Gulerødderne er med til at gøre dejen fugtig og smagfuld. Der findes et hav af forskellige bud på koldhævede gulerodsboller og faktisk også andre variationer af koldhævede boller. Du kan stort set tilsætte, hvad du har i køkkenskabene. Det vigtigste er, at dejen er “våd”, har tykkelsen som en god tyk havregrød og at du giver den nok hviletid på køl – meget gerne mere end 6 timer! Den må IKKE kunne formes til boller, inden den sættes på køl!

Brug også gulerodsbollerne til madpakken, hvis i skal på tur eller hvis du bare ønsker at bage i hverdagene.

Min datter elsker at få en hjemmebagt bolle med i skole og det har jeg det fint med, for jeg ved at der også er en masse sunde sager i mine opskrifter!

Koldhævede gulerodsboller

4 comments

Anne Cathrine 17. februar 2017 - 19:16

Hej Maria. Mangler der ikke en opskrift her? 🙂 De ser ellers lækre ud de boller!

Reply
Maria 23. marts 2017 - 14:44

Hej Anne Cathrine 🙂

Det må da være 100 år siden (måske lige i overkanten) 😉 at du skrev denne besked!
Det beklager jeg – og det er da drøn fjollet, at jeg ikke har ændret det!
Nå men bedre sent end aldrig kommer opskriften til syne – den lå nemlig og gemte sig, inde bagved i systemet!
Men tak for din besked 🙂
og hav en dejlig dag,

De bedste hilsner fra Maria

Reply
Nanna 22. februar 2018 - 21:38

Hej Maria
Ved du ca. hvor mange boller dejen er til? Kan se det er længe siden du har postet den, så det er ikke sikkert du kan huske det
Ellers tak for mange lækre måltider. De er ofte både sunde og budget-venlige!
Kh Nanna

Reply
Maria 22. februar 2018 - 23:13

Hej Nanna,

Ja det er længe siden at jeg skrev denne opskrift ind og desværre uden antal. Jeg må vidst snart lave disse boller igen 🙂
Ud fra mængden af mel vil jeg mene ca. 12 stk.

Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering