Gulerodsboller

Bløde gulerodsboller.

Er der egentlig noget så lækkert som en friskbagt bolle? Her får du opskriften på nogle skønne gulerodsboller med solsikkekerner og fuldkornsmel.

Prøv også disse koldhævede gulerodsboller!

Revet gulerod er med til at holde bollerne bløde og lækre i lidt længere tid end almindelige hvide boller.

Til tider kan hjemmebag nemlig hurtigt blive lidt tørt, det kan ikke undgåes med hjemmebag. Men det bliver disse boller altså ikke.

Gulerodsboller

Bløde boller med gulerod og solsikkekerner
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
16 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunt vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 225 g hvid fuldkorns hvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 150 g gulerødder, revet
  • 50 g solsikkekerner
  • Mælk til pensling

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i det lune vand.
  • Kom alle ingredienser i, på nær solsikkekerner og gulerod.
    Ælt dejen godt sammen i ca. 5-7 minutter, gerne på en røremaskine.
  • Til sidst vendes kerner og gulerødder i.
    Det æltes ganske kort, til dejen har samlet sig.
  • Stil dejen lunt og lad den hæve tildækket i 45 minutter.
  • På et meldrysset bord skæres dejen ud i 16 lige store stykker.
    Dejen er lidt klistret. Kom lidt mel på hænderne og form bollerne.
  • Fordel dem på to stykker bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft) og lad bagepladen blive i ovnen.
  • Pensel bollerne med mælk og drys evt. med lidt solsikkekerner på toppen.
    Tag pladen ud, træk bagepapiret med bollerne ned på og bag dem i 22 minutter.
  • Bag en plade ad gangen. Bollerne afkøles på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Der findes utrolig mange forskellige opskrifter på gulerodsboller. Det kan jeg godt forstå. For gulerod i hjemmebag er virkelig godt. Det giver nemlig en naturlig sødme i dejen og blødhed til både kager og boller.

Jeg ELSKER at udvikle bageopskrifter, som er fyldt med fuldkorn og gode sager. Sådan en opskrift få du her! Find flere opskrifter på hjemmebag i bagværk.

Mere inspiration til opskriften.
  • Disse gullerodboller er velegnet til både madpakken og eftermiddags hyggen med en god kop te.
  • Eller brug dem evt. til at lave en sandwich til madpakken i stedet for de traditionelle rugbrødsmadder.
  • Prøv også at bruge revet squash i dejen i stedet for gulerod. Det er vigtigt at du klemmer al væsken ud af den revet squash før det vendes i dejen. Squash er en mere ved grøntsag end gulerod. Virker dejen for klistret så giv den lidt ekstra mel.
  • Lidt revet grønt i bagværk er rigtig lækkert. Det giver brødet noget dugt og er med til at holde det lækkert og friskt længere tid.

Gulerodsboller

12 Responses

  1. Hej Maria,

    Jeg har lige bagt disse boller – men synes det var noget besværligt at skulle måle 300 DL mel af inden jeg gik i gang – har du overvejet at lave det om til gram – hvis du kigger opskriften igennem en dag?

    De bedste hilsner

    1. Hej Stefanie,
      Jeg håber ikke at du har målt 300 dl. mel af 😉 Det er en stavefejl, for der skulle i stedet stå g. som ved de andre ingredienser.
      Jeg håber at du fandt ud af det. Og tak 🙂
      Det er rettet i teksten nu.
      Hav en dejlig dag,
      Kh Maria

  2. Hej Maria jeg er ved at bage dine fantastiske boller. Men kan vi godt fryses?
    Vh rebecca

    1. Hej Rebecca,
      Ja det kan de sagtens 🙂
      Det kan anbefales at du fryser de ekstra ned så snart de er kølet af. Så de stadig er friske når du tøer dem op igen.
      Jeg håber at du vil kunne lide dem.
      Kh Maria

  3. Det er de bedste gulerodsboller, jeg nogensinde har bagt. Tusind tak for den bedste opskrift

    1. Hej Lykke,
      De to stykker bagepapir er til at lægge de formede boller på.
      Alle bollerne kan nemlig ikke være på et stykke når de skal bages 🙂
      Hvis jeg har misforstået dit spørgsmål så skiv endelig igen.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..