Koldskål knas

Koldskål knas – et sundere alternativ til kammerjunker!

Prøv at lave din egen koldskål knas som et supplement til de traditionelle købe kammerjunker. Her får du en mulighed for at toppe din koldskål med et lækkert og sundere alternativ. Prøv også at komme lidt jordbær ovenpå sammen med knasen – det er virkelig lækkert!

Det tager ingen tid at røre sammen og du kan faktisk servere denne koldskål knas til mange desserter. F.eks. til en rabarber trifli eller en gammeldags æblekage. Hvis du og dine gæster er med på, at det skal være lidt utraditionelt og anderledes end det plejer.

Til opskriften brugte jeg nogle af de basis-varer, som jeg har i mine køkkenskabe. Det skal ikke altid være så omstændigt at lave hjemmelavede sager.

Koldskål knas

Lækkert topping til koldskål
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
1 glas
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 uger

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • ½ dl solsikke kerner
  • ½ dl cashewnødder groft hakket
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 spsk akacie honning
  • ½ tsk vaniljekorn eller 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • En pande tændes og kokosolien kommes på.
  • Alle ingredienserne til knasen blandes sammen og ristes på den middelvarme pande.
  • Sørg for at vende i det hele tiden og sluk for panden, når knasen er blevet gylden i farven.
  • Knasen lægges på et stykke bagepapir til afkøling og derefter kommes i et tætsluttet glas.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Jeg kan godt lide kammerjunker – også dem man køber! Det er slet ikke fordi, at jeg selv er fanatisk og aldrig vil købe dem. Men jeg synes at koldskål er lækkert, og det er ikke lige så ofte at jeg har lyst til kammerjunker som en portion kølig koldskål. Derfor er det lækkert drys af koldskåls knas som topping, der gør den lækre sommerdessert til en mere let omgang.

Jeg er vokset op med, at vi købte begge dele færdigt og det er der slet ikke noget galt i. Men det er nu også sjovt, at prøve og lave det selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..