Kylling i karry med blomkåls sauce

by Maria
Kylling i karry med blomkåls sauce

Kylling i karry med blomkåls sauce.

Her får du opskriften på kylling i karry med blomkåls sauce. Ja det er helt rigtigt hvad du læser. Saucen er lavet på blomkål. Og sammen med karry, løg og æble bliver det til en skøn og sundere karrysauce til kyllingen.

Blomkålen giver en god smag til retten og tilfører flere grøntsager end den mere traditionelle opskrift.

Det her er en meget nem opskrift og alle kan være med. Det kan næsten garanteres, at ingen vil bemærke at saucen er lavet på blomkål.

Her kan du også glemme alt om at jævne din sauce med en melbolle eller maizena majsstivelse. Blomkålen gør arbejdet efter at den er blevet kogt mør og derefter blendes.

Hvis du er en af dem der ikke af fan af blomkål, så skulle du måske prøve alligevel.

Det kan også anbefales at holde kylling og sauce adskilt, hvis der er små børn i huset. Det er sjældent at de kan lide maden blandet sammen. Steg blot kyllingen på en pande for sig og lav så saucen efter fremgansmåden og server det adskilt.

Kylling i karry med blomkåls sauce

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
2 personer

Ingredienser

  • ½ lille blomkål ca. 250-300 g
  • 1 dl mælk
  • dl vand gerne blomkåls kogevandet
  • 300 g kylling inderfilet
  • ½ løg i tern
  • ½ æble i tern
  • 2 tsk karry
  • 1 spsk olie
  • 1½-2 tsk salt og lidt peber
  • ½ bouillon terning

Fremgangsmåde
 

  • Blomkålen skæres i mindre stykker og koges i 15 minutter i letsaltet vand.
  • Skal du spise ris til vil jeg foreslå, at du sæter dem over nu.
  • Løg og æble skæres i tern og svitses i en varm gryde med olie og karry.
  • Efter nogle minutter kommes kylling stykkerne i gryden og steges ca. 5 minutter på hver side. Krydr med 1 tsk salt og lidt peber.
  • Vandet hældes fra den møre blomkål, gem 1½ dl. til at blende med (du kan også udskifte med vand fra hanen, hvis du vil have mindre smag af blomkål).
  • Blomkålen blendes med mælk, vand og 1 tsk salt og lidt peber.
  • Kom blomkåls saucen i gryden, smuldrer bouillonterningen i og lad det simre i 5-10 minutter.
  • Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Server med en masse toppings i små skåle

Når vi enten får boller i karry eller kylling karry, så laver jeg ofte små skåle som jeg stiller på middagsbordet. Det er vildt hyggeligt og det gør altså noget ekstra for retten.

Så kan alle mand drysse det på toppen som man har lyst til. Det gør det lidt sjovere og mere spændende – i sær for de mindste i familien!

Til denne ret fik vi:

Du kan her finde flere nemme aftensmadopskrifter!

Leave a Comment

Opskrift Vurdering