Linselasagne.
Her finder du en opskriften på en lækker vegetarisk linselasagne. Foruden linser er der revet squash, godt med tomat og krydderier i saucen – et godt bud på en lækker vegetarlasagne.
Linselasagnen er lavet på en smagfuld og nem bolognese med røde linser.
Saucen er lagt i lag med lasagneplader og masser af hjemmelavet mornaysauce. Mornaysauce er en hvid sauce hvor der er tilsat rigeligt ost. En helt perfekt ostesauce til denne lasagne.
På toppen er der smeltet mozzarella. Det er en skøn vegetarlasagne som kan anbefales at prøve!
Linselasagne
Ingredienser
Linse bolognese
- 1 stort løg i tern
- 2 fed hvidløg pillet og presset
- 200 g squash revet
- 200 g røde linser
- 1 dåse hakket tomater
- 4 spsk tomatpuré
- 6 dl vand
- 1 tsk basilikum
- 2 tsk oregano
- ½ grøntsagsbouillon
- 1 tsk salt
- 1 knsp peber
- Olie til stegning
Mornaysauce
- 25 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 125 g mozzarella
- ½ tsk salt og lidt peber
- muskatnød
Derudover
- 12 lasagneplader
- 125 g mozzarella
Fremgangsmåde
Linse bolognese
- Svits løg og hvidløg i olie ved middelvarme.
- Når løgene er blevet klare tilsættes tomatpuré og krydderier og giv det et par minutter.
- Kom squash og linser i.
- Hæld vand og hakkede tomater i grydenog smuldr bouillonterningen i.
- Lad retten simre under låg i ca. 20-25 minutter.
Mornaysauce
- Smelt smøret i en lille gryde og pisk melet ud i.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen så saucen ikke klumper.
- Mozzarellaen brækkes i mindre stykker og kommes i saucen. Pisk det rumdt til osten er smeltet og smag til med salt, peber og muskatnød.
Lasagne
- Tænd ovnen på 180 grader.
- I et fad på ca. 20 x 30 cm. samles lasagnen. Start med et lille lag bolognese i bunden.
- Læg så lasagneplader på, bolognese, mornaysauce og gentag i tre lag og afslut med mornaysauce.
- Bag lasagnen i 20 minutter.
- Bræk mozzarellaen i mindre stykker, fordel det på toppen og bag lasagnen i yderligere 20 minutter. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Linsebolognesen til lasagnen kan sagtens tilberedes i lidt længere tid i gryden. Lad den simre ved svag varme og så vil saucen få mere smag. Det giver den bedste linselasagne.
- Røde linser kan godt opleves en smule melede i smagen, men det er ikke noget som gør, at man ikke skal kaste sig ud i skønne opskrifter med linser i.
- Skal det være lidt nemmere med mornaysaucen, så kan en færdiglavet udgave fra supermarkedet også sagtens bruges. Du får stadig en god linselasagne på den måde.
- Linserne er mættende, og de er et godt alternativ, hvis man bruger mindre protein i sin mad i form af kød.
- Prøv også disse linsedeller lavet på røde linser.
Vegetarlasagne med røde linser.
Normalt forbinder man en klassisk lasagne med lasagneplader, mornaysauce og ikke mindst en omgang hakket oksekød hertil. I denne her udgave er den klassiske kødsovs med oksekød skiftet ud med en kødsovs med røde linser.
Det smager virkelig godt, og man får stadig den klassiske lasagnesmag – bare uden alt kødet. Det er derfor en lækker vegetarlasagne, der passer til dig, der gerne vil prøve noget andet eller spise mindre kød.
Desuden har jeg valgt at tilsætte forskellige slags grøntsager, da de afgiver god smag til linselasagnen. Det gode ved grøntsager i sådan nogle retter er, at man nemt kan “skjule” grøntsager for de mindre børn ved bordet.
4 Responses
Den har en rigtig god smag. Men min blev lidt melet i linserne. Skal de have mere vand eller er det fordi de er for udkogte og skal have mindre tid?
Hej Kristina,
Jeg tror ikke helt at den lidt melede konsistens i linserne kan undgåes.
Det er generelt den oplevelse jeg har med røde linser.
Men det er nok en smagssag om man er til linserne 🙂
Man kan sagtens koge saucen lidt længere tid så linserne bliver lidt mere udkogte.
For ved at koge dem mindre bliver de ikke tilberedt nok og vil være lidt for hårde i det.
Jeg håber at min svar kunne bruges til noget 🙂
Kh Maria
Kan man bruge forkogte linser og i så fald hvor meget vand skal der så i?
Hej Sara,
Jeg har ikke prøvet med forkogte linser så jeg kan desværre ikke svare på hvor meget vand du så skal tilsætte.
Kh Maria