Vegetar bolognese

by Maria
Vegetar bolognese

Vegetar bolognese.

Her finder du opskriften på en skøn og mættende vegetar bolognese. En bolognese der er perfekt til de kødfrie dage. I stedet for kød er der brugt røde linser som både mætter godt og giver noget af det næring som vi har godt af, når vi ikke spiser kød.

Derudover er der tilsat revet squash for lidt ekstra fylde og grøntsager. Det gode ved squash er, at de koges ret meget ud og ikke “smages” på den måde i retten. Og så kan de helt små nemlig også spise med – som oftets ikke er så glad for en masse grøntsager kogt sammen i maden.

Prøv også vegetariske linse deller – lavet af røde linser!

Forhåbentlig vil du slet ikke savne kødet, når du prøver en portion vegetar bolognese. Også selvom du måske er “kødspiser”.

Retten er meget nem at lave og kræver ikke en masse særlige ingredienser, som de færreste kender til. De røde linser er nemme at arbejde med. I denne opskrift kommes de rå og ukogte i gryden og tilberedes i tomatsaucen.

Vegetar bolognese

Skøn vegetasisk pasta bolognese.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 50 minutter
6 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 1 stort løg i tern
  • 2 fed hvidløg pillet og presset
  • 200 g squash revet
  • 200 g røde linser
  • 1 dåse hakket tomater
  • 4 spsk tomatpuré
  • 6 dl vand
  • 1 tsk basilikum
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 grøntsagsbouillon
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde
 

  • Svits løg og hvidløg i olie ved middelvarme.
  • Når løgene er blevet klare tilsættes tomatpuré og krydderier og giv det et par minutter.
  • Kom squash og linser i.
  • Hæld vand og hakkede tomater i grydenog smuldr bouillonterningen i.
  • Lad retten simre under låg i ca. 20-25 minutter.
  • Imens laves tilbehøret. Spaghetti eller hvad du ønsker til.
  • Smag retten til og server gerne med lidt høvlet parmesan og frisk basilikum på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Vegetar bolognese

Her får du altså en hverdagsret som er nem at gribe an og derudover også er ret billig. Det her er bestemt en af de billigere retter. Jeg er vild med at lave mad der både er nem, billig og indimellem også uden kød. 

Vi er selvfølgelig alle sammen forskellige og har forskellige smagsløg. Men hvis du begiver dig ud i retten, med tanke om at spare lidt på kødet, så er du sikkert også åben for, at smagen selvfølgelig er en smule anderledes, end den traditionelle kødsovs.

Du kan finde flere vegetar opskrifter her.

Mere inspiration til opskriften.
  • Smag retten til inden du serverer. Måske du også lidt ekstra krydderier eller “knald” på smagen.
  • Du kan fx servere pastaskruer, frisk pasta eller spaghetti til.
  • Server gerne med en håndfuld frisk basilikum og høvlet parmesan – det gør underværker!
  • Den vegetariske bolognese kan du også bruge til at lave en lasagne.
  • Lav evt. en større portion end I kan spise og gem resten i fryseren til en anden dag. Eller spis det dagen efter. Det gør hverdagsmadlavningen lidt nemmere.

6 comments

betina 1. februar 2019 - 10:24

Skal linserne koges seperat inden eller skal de i rå? Vh Betina

Reply
Maria 4. februar 2019 - 10:07

Hej Betina,
Nej det skal de ikke. De tilsættes bare rå.
Kh. Maria

Reply
Louise Hansen 17. marts 2019 - 23:11

Hej Maria. Tak for en god opskrift. Kan retten fryses? Mvh Louise

Reply
Maria 17. marts 2019 - 23:36

Hej Louise,
Selv tak 🙂
Ja det kan retten godt. Jeg har selv et par portioner i fryseren nu.
Kh. Maria

Reply
Heidi 27. marts 2019 - 20:53

Kan det passe at linserne skal steges som der står i opskriften?
Hilsen Heidi

Reply
Maria 27. marts 2019 - 22:50

Hej Heidi,
Ja eller de skal vendes i gryden sammen med de andre ingredienser inden du hælder væsken på 🙂
Håber du kan bruge mit svar.
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering