Home aftensmad Vegetar bolognese

Vegetar bolognese

by Maria
Vegetar bolognese

Skøn vegetar bolognese!

En smagfuld og mættende vegetar bolognese til de kødfrie dage. Forhåbentlig vil du slet ikke savne kødet, selvom du måske er “kødspiser”.

Retten er meget nem at lave og kræver ikke en masse særlige ingredienser, som de færreste kender til. Den er smagfuld trods de få ingredienser og er mættende da kødet er erstattet med røde linser.

Vegetar bolognese

Vegetar bolognese

Skøn vegetar bolognese! En smagfuld og mættende vegetar bolognese til de kødfrie dage. Forhåbentlig vil du slet ikke savne kødet, selvom du måske er “kødspiser”. Retten er meget nem at lave og kræver ikke en masse særlige ingredienser, som de… Vegetar Vegetar bolognese European print
portioner: ca. 6 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1 stort løg, i tern
  • 2 fed hvidløg, pillet og presset
  • 1 mellem stor squash, revet (ca. 200 g.)
  • 2½ dl. røde linser (ca. 200 g.)
  • 1 dåse hakket tomater
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 5 dl. vand
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. oregano
  • 2 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

  • Svits løg og hvidløg i en middelvarm tykbundet gryde med olie
  • Når løgene er blevet klare, (de skal ikke være brune), kommes revet squash og linserne i
  • Steg det yderligere et par minutter, tilsæt tomatpuré og krydderier og steg det hele i et par minutter
  • Kom vand og hakkede tomater i gryden og lad retten simre i 20 minutter - bliver konsistensen for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand
  • Imens laves tilbehøret. Spaghetti eller hvad du ønsker til
  • Smag retten til og server gerne med lidt høvlet parmesan og frisk basilikum på toppen. Velbekomme!
Vegetar bolognese

Jeg er ret vild med at lave mad der både er nem, billig og indimellem også uden kød. Det her er bestemt en af de billigere retter.

Vi er selvfølgelig alle sammen forskellige og har forskellige smagsløg. Men hvis du begiver dig ud i retten, med tanke om at spare lidt på kødet, så er du sikkert også åben for, at smagen selvfølgelig er en smule anderledes, end den traditionelle kødsovs.

Du kan finde flere vegetar opskrifter her.

6 comments

betina 1. februar 2019 - 10:24

Skal linserne koges seperat inden eller skal de i rå? Vh Betina

Reply
Maria 4. februar 2019 - 10:07

Hej Betina,
Nej det skal de ikke. De tilsættes bare rå.
Kh. Maria

Reply
Louise Hansen 17. marts 2019 - 23:11

Hej Maria. Tak for en god opskrift. Kan retten fryses? Mvh Louise

Reply
Maria 17. marts 2019 - 23:36

Hej Louise,
Selv tak 🙂
Ja det kan retten godt. Jeg har selv et par portioner i fryseren nu.
Kh. Maria

Reply
Heidi 27. marts 2019 - 20:53

Kan det passe at linserne skal steges som der står i opskriften?
Hilsen Heidi

Reply
Maria 27. marts 2019 - 22:50

Hej Heidi,
Ja eller de skal vendes i gryden sammen med de andre ingredienser inden du hælder væsken på 🙂
Håber du kan bruge mit svar.
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment