Skøn vegetar bolognese.
Her finder du opskriften på en smagfuld og mættende vegetar bolognese. En skøn bolognese til de kødfrie dage. Forhåbentlig vil du slet ikke savne kødet, når du prøver denne ret. Også selvom du måske er “kødspiser”.
Retten er meget nem at lave og kræver ikke en masse særlige ingredienser, som de færreste kender til. Den er smagfuld trods de få ingredienser og er mættende da kødet er erstattet med røde linser.
De røde linser er nemme at arbejde med. I denne opskrift kommes de rå og ukogte i gryden og tilberedes i tomaterne.

ingredienser
- 1 stort løg, i tern
- 2 fed hvidløg, pillet og presset
- 1 mellem stor squash, revet (ca. 200 g.)
- 2½ dl røde linser (ca. 200 g.)
- 1 dåse hakket tomater
- 4 spsk tomatpuré
- 5 dl vand
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 2 tsk salt
- 1 knsp peber
- Olie til stegning
Sådan gør du:
- Svits løg og hvidløg i en middelvarm tykbundet gryde med olie
- Når løgene er blevet klare, (de skal ikke være brune), kommes revet squash og linserne i
- Steg det yderligere et par minutter, tilsæt tomatpuré og krydderier og steg det hele i et par minutter
- Kom vand og hakkede tomater i gryden og lad retten simre i 20 minutter - bliver konsistensen for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand
- Imens laves tilbehøret. Spaghetti eller hvad du ønsker til
- Smag retten til og server gerne med lidt høvlet parmesan og frisk basilikum på toppen. Velbekomme!

Her får du altså en hverdagsret som er nem at gribe an og derudover også er ret billig. Det her er bestemt en af de billigere retter.
Jeg er vild med at lave mad der både er nem, billig og indimellem også uden kød.
Vi er selvfølgelig alle sammen forskellige og har forskellige smagsløg. Men hvis du begiver dig ud i retten, med tanke om at spare lidt på kødet, så er du sikkert også åben for, at smagen selvfølgelig er en smule anderledes, end den traditionelle kødsovs.
Smag den til inden du serverer den. Måske du også lidt ekstra krydderier eller “knald” på smagen. Men jeg kan garantere dig, at en håndfuld frisk basilikum og høvlet parmesan gør underværker!
Du kan finde flere vegetar opskrifter her.
6 comments
Skal linserne koges seperat inden eller skal de i rå? Vh Betina
Hej Betina,
Nej det skal de ikke. De tilsættes bare rå.
Kh. Maria
Hej Maria. Tak for en god opskrift. Kan retten fryses? Mvh Louise
Hej Louise,
Selv tak 🙂
Ja det kan retten godt. Jeg har selv et par portioner i fryseren nu.
Kh. Maria
Kan det passe at linserne skal steges som der står i opskriften?
Hilsen Heidi
Hej Heidi,
Ja eller de skal vendes i gryden sammen med de andre ingredienser inden du hælder væsken på 🙂
Håber du kan bruge mit svar.
Kh. Maria