Vegetar bolognese.
Her finder du opskriften på en skøn og mættende vegetar bolognese. En bolognese der er perfekt til de kødfrie dage. I stedet for kød er der brugt røde linser som både mætter godt og giver noget af det næring som vi har godt af, når vi ikke spiser kød.
Derudover er der tilsat revet squash for lidt ekstra fylde og grøntsager. Det gode ved squash er, at de koges ret meget ud og ikke “smages” på den måde i retten. Og så kan de helt små nemlig også spise med – som oftets ikke er så glad for en masse grøntsager kogt sammen i maden.
Forhåbentlig vil du slet ikke savne kødet, når du prøver en portion vegetar bolognese. Også selvom du måske er “kødspiser”.
Retten er meget nem at lave og kræver ikke en masse særlige ingredienser, som de færreste kender til. De røde linser er nemme at arbejde med. I denne opskrift kommes de rå og ukogte i gryden og tilberedes i tomatsaucen.
Vegetar bolognese
Ingredienser
- 1 stort løg i tern
- 2 fed hvidløg pillet og presset
- 200 g squash revet
- 200 g røde linser
- 1 dåse hakket tomater
- 4 spsk tomatpuré
- 6 dl vand
- 1 tsk basilikum
- 2 tsk oregano
- 1/2 grøntsagsbouillon
- 1 tsk salt
- 1 knsp peber
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Svits løg og hvidløg i olie ved middelvarme.
- Når løgene er blevet klare tilsættes tomatpuré og krydderier og giv det et par minutter.
- Kom squash og linser i.
- Hæld vand og hakkede tomater i grydenog smuldr bouillonterningen i.
- Lad retten simre under låg i ca. 20-25 minutter.
- Imens laves tilbehøret. Spaghetti eller hvad du ønsker til.
- Smag retten til og server gerne med lidt høvlet parmesan og frisk basilikum på toppen. Velbekomme!
Her får du altså en hverdagsret som er nem at gribe an og derudover også er ret billig. Det her er bestemt en af de billigere retter. Jeg er vild med at lave mad der både er nem, billig og indimellem også uden kød.
Vi er selvfølgelig alle sammen forskellige og har forskellige smagsløg. Men hvis du begiver dig ud i retten, med tanke om at spare lidt på kødet, så er du sikkert også åben for, at smagen selvfølgelig er en smule anderledes, end den traditionelle kødsovs.
Du kan finde flere vegetar opskrifter her.
Mere inspiration til opskriften.
- Smag retten til inden du serverer. Måske du også lidt ekstra krydderier eller “knald” på smagen.
- Du kan fx servere pastaskruer, frisk pasta eller spaghetti til.
- Server gerne med en håndfuld frisk basilikum og høvlet parmesan – det gør underværker!
- Den vegetariske bolognese kan du også bruge til at lave en lasagne.
- Lav evt. en større portion end I kan spise og gem resten i fryseren til en anden dag. Eller spis det dagen efter. Det gør hverdagsmadlavningen lidt nemmere.
10 Responses
Skal linserne koges seperat inden eller skal de i rå? Vh Betina
Hej Betina,
Nej det skal de ikke. De tilsættes bare rå.
Kh. Maria
Hej Maria. Tak for en god opskrift. Kan retten fryses? Mvh Louise
Hej Louise,
Selv tak 🙂
Ja det kan retten godt. Jeg har selv et par portioner i fryseren nu.
Kh. Maria
Kan det passe at linserne skal steges som der står i opskriften?
Hilsen Heidi
Hej Heidi,
Ja eller de skal vendes i gryden sammen med de andre ingredienser inden du hælder væsken på 🙂
Håber du kan bruge mit svar.
Kh. Maria
Kan man udskifte røde linser med sorte bønner?
Hej Jeanette,
Nej det kan du ikke i denne opskrift. Desværre. Når linserne tilberedes i retten så suger de en del af væsken. Det er med til at give den konsistens som bolognesen får til sidst.
Det kan man ikke gøre på samme måde med bønnerne.
Kh Maria
Kan man putte kartofler til den her pasta den er lækker
Hej Mark. Tusind tak for dine søde ord. Du kan bruge lige, hvad du har lyst til. Man kan også spise vegetar bolognese med kartofler eller kartoffelmos i stedet for pasta. Ris eller bulgur i stedet for pasta er også lækkert.