Linsesalat med grønne bønner og fransk dressing
Her får du opskriften på en utrolig velsmagende og simpel linsesalat. For til trods for de få ingredienser der er i salaten, så får du en lækker, smagfuld og ikke mindst mættende salat.
En linsesalat der er vendt i en skøn fransk dressing, som er lavet af dijon sennep, olie og hvidvinseddike.
I salaten er der brugt bønner fra frost. Du kan sagtens “opgradere” salaten lidt og bruge friske haricot verts. De findes i de fleste almindelig supermarkeder. De skal have et kort opkog inden du vender dem i salaten. Husk altid at skære enderne af. De er ikke så gode at tygge i.
Linsesalat
Ingredienser
- 200 g kogte belugalinser eller anden slags linser
- 100 g haricot verts optøet eller friske
- ½ rødløg i små tern
- 1 fed hvidløg hakket
- 2 spsk kapers hakket
- 1 spsk dijonsennep
- 4 spsk olie
- 2 spsk hvidvinseddike
- ½ tsk og lidt peber
Fremgangsmåde
- Kog linserne efter anvisning på pakken (ofte giver jeg dem lidt kortere tid så der er lidt mere bid i).
- Skyl linserne godt i koldt vand.
- Pisk sennep og olie sammen til dressingen og kom hvidvins eddiken i.
- Vend alle ingredienserne sammen, vend dressingen i og drys med slat og peber.
- Kom salaten på et fad og server. Velbekomme!
Jeg elsker velsmagende og simple salater. For det er nu engang dem vi får lavet flest af i hverdagen. Ofte laver jeg dem som hovedmåltidet, specielt til mine frokoster. Men jeg laver det også som tilbehør til aftensmaden.
Denne linsesalat kan sagtens nydes uden andet til. Både frokost og aften.
Linserne mætter godt og er høje på protein indhold. Det er noget af det man nok går lidt op i når man er vegetar og skal have et grønt måltid som ikke kun er de lette grøntsager.
Om du er vegetar eller ej, så prøv salaten. Den smager virkelig godt!
Du kan finde mange flere opskrifter på forskellige salater lige her.