Home Kategori Marokkansk salat

Marokkansk salat

by Maria
marrokansk salat

Skøn og smagfuld Marokkansk salat!

Her får du opskriften på en virkelig lækker Marokkansk salat med blomkål, couscous og marineret kylling på toppen. Retten er fyldt med krydderier og skønne ingredienser som alle giver en virkelig smagfuld salat.

Er du den store kødspiser, så vil jeg anbefale dig, at tilføje lidt ekstra kylling.

Vil du ikke have kød så kan du sagtens undlade. Prøv istedet at vende en dåse drænet kikærter i marinaden, lad dem trække lige som kødet og steg dem på panden og kom kikærterne på toppen af salaten.

Du kan også helt undværre og servere salaten som den er. Måske sammen med noget andet til aftensmaden.

Jeg kan anbefale dig at prøve denne mynte dressing, hvis du gerne vil have lidt at dyppe din kylling i.

marrokansk salat
marrokansk salat

Marokkansk salat med kylling

Skøn og smagfuld Marokkansk salat! Her får du opskriften på en virkelig lækker Marokkansk salat med blomkål, couscous og marineret kylling på toppen. Retten er fyldt med krydderier og skønne ingredienser som alle giver en virkelig smagfuld salat. Er du… Kategori Marokkansk salat European print
portioner: 2 personer som hovedret forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • SALAT:
  • 1 dl. couscous og 2 dl. kogende vand
  • 150 g. blomkål, hakket
  • 2 store håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld mandler og 1 håndfuld tørret tranebær, grofthakket
  • 8 stk. tørret abrikoser, i små tern
  • 170-200 g. kyllingeinderfilet
  • MARINADE:
  • Lidt olie
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1 knsp. kanel
  • ½ tsk. salt og lidt peber
  • DRESSING:
  • 3 spsk. olie
  • ½-1 tsk. salt og lidt peber
  • ½ tsk. kanel
  • 1½ tsk. spidskommen
  • Saft og skal fra ½ citron

Sådan gør du:

  • Mariner kyllingen og stil den til side
  • Kom couscous i en skål og overhæld med kogende vand - kom en knsp. salt i couscousen. Kom et låg eller lidt staniol over skålen og lad det trække i 10 minutter
  • Hak alle ingredienserne til salaten og vend det sammen - (jeg river blomkålen eller kører den på min foodprocessor)
  • Vend ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål
  • Kom din couscous i salaten, vend dressingen i og salaten er klar
  • Opvarm en pande og steg kyllingen i ca. 5 minutter på hver side. Anret det på toppen af salaten eller i en skål ved siden af. Velbekomme!

Åååhh den smager virkelig lækkert – jeg ved faktisk ikke noget bedre end, at sidde og smage på retten imens at opskriften skrives ind. Så beskrives smags oplevelsen allerbedst. Jeg kan virkelig kun anbefale dig, at prøve salaten.

Der går ikke længe før jeg igen skal lave en marokkansk salat og en ny version. Så der kan komme endnu flere skønne opskrifter til jer herinde.

marrokansk salat

2 comments

Majken 10. marts 2019 - 16:32

Den ser virkelig lækker id. Hvis man skal have den med på arbejde som frokost, skal man så undlade at blande sammen eller hvordan vil du gøre det?

Reply
Maria 10. marts 2019 - 18:01

Hej Majken,
Når jeg har lavet den har jeg gemt resterne og spist til frokost dagen efter.
Den har været helt fint og smagt godt.
Jeg ville nok bare blande det hele sammen fra start for at gøre det lidt nemmere.
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment