Super nem iskaffe.
Her finder du opskriften på en super nem iskaffe. Kaffen er lavet på neskaffe, isterninger lidt sukker og mælk.
Der er lavet en blanding af neskaffe, sukker og kogende vand som køles ned i køleskabet og så har du til flere iskolde glas kaffe. Så er det nemt at hælde den afkølede blanding i glas sammen med mælk og isterningger.
Prøv også denne dalgona iskaffe med meget cremet skum på toppen!
Du kan så selvstyre om det skal være havredrik, mandeldrik, almindelig mælk eller hvad du fortrækker i din iskaffe.
Nem iskaffe
Forberedelses tid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
4 glas
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1 uge på køl
Ingredienser
- 4 dl kogende vand
- 6 tsk neskaffe
- 4 tsk sukker eller sirup
Derudover
- Mælk
- Isterninger
Fremgangsmåde
Kaffen
- Start med at koge vandet og bland det med neskaffe og sukker.
- Når det er opløst hældes det i en lille flaske, nedkøles og opbevares på køl.
Iskaffe
- Kom isterninger i et stort glas. Hæld lidt over 1 dl kaffeblanding i glasset og fyld op med kold mælk.
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til en nem iskaffe.
- Kaffeblandingen kan sagtens holde sig en uge på køl.
- Drikker du iskaffe hver dag, så kan du sagtens lave en større portion og have stående på køl.
- Du kan sagtens undvære sukker i blandingen hvis du ikke ønsker den let sødet. Du kan også søde med sirup, noget sukkerfrit eller flydende honning i stedet fir sukker.
- Du lan også sagtens lave kaffeblaningen til isterninger. Fyld en isterningbakke op og frys kaffen ned.
- Når den er frossen kan du komme nogle stykker i et glas med mælk. Du skal bare være opmærksom på at der går lidt tid før at den smager af noget. Isterningenerne skal først smelte en del før du får den gode kaffesmag.