Sprøde og nemme koldhævede grovboller!
Her får du opskriften på mine nemme koldhævede grovboller – nok de nemmeste jeg har lavet! Det er en bolle hvor du får godt med bid og sprødhed.
Dejen røres sammen på få minutter i en skål og gerne bare med en grydeske. Resten af arbejdet, ja det ordner dejen helt selv i køleskabet natten over. Om morgenen skal du kun tænde for ovnen og lave 11 klatter på en bageplade. Efter en tur i ovnen, så har du den skønneste duft af friskbagte lækre boller til morgenbordet. Er det ikke fantastisk?
Nemme koldhævede grovboller
printingredienser
- 1/4 pk. gær
- 2 dl. vand
- 2 dl. kærnemælk
- ½ tsk. salt
- 1½ tsk. honning eller sukker
- 1½ dl. knækkede hvedekerner
- 2 dl. grahamsmel
- 4 dl. hvedemel
Sådan gør du:
- Bland vand, kærnemælk og gær sammen
- Tilsæt derefter de resterende ingredienser og rør sammen med en grydeske
- Kom skålen med låg eller husholdnings film på køl natten over
- Dagen efter tændes ovnen på 225 grader
- Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir – brug en ske
- De bages i ca. 20 minutter. Velbekomme!
Jeg elsker at lave hjemmelavede sager i mit køkken og jeg elsker når det er nemt. Jeg synes virkelig at det er en fornøjelse, at forkæle Josefine med hjemmelavet mad. Det gør både hende og jeg glad!
Faktisk så er disse nemme koldhævede grovboller SÅ nemme, at jeg indimellem bager dem til hverdag, inden skolen kalder.
Jeg starter bare morgenen med at tænde for ovnen inden jeg vækker Josefine, så gør vi os klar, imens at bollerne er i ovnen. Så er der nemlig tid til en friskbagt bolle og en hyggelig morgensnak, inden dagen for alvor begynder.
Du kan finde mere inspiration i Bagværk.
7 comments
Kan man erstatte kærnemælk med anden form for mælk el fx havremælk ?
Jeg har ikke prøvet.
Min erfaring er, at netop kærnemælken som er et surmælksprodukt, er med til at give resultatet på de skønne boller.
Men jeg er sikker på at det ikke er umuligt.
Så jeg kan kun sige at du må give det et forsøg 🙂
Rigtig god weekend.
Kh. Maria
De skal prøves
Er de knækkede hvedekerner forkogte eller helt “rå”?
De er helt rå 🙂
Kh. Maria
Hej 🙂
De knækkede hvedekerner er hel rå.
Kh. Maria
Hvor købes de knækkede hvedekerner henne ?
Og er det lige meget om det er
Fast eller flydende honning?
Hej Belinda,
De fleste supermarkeder har knækkende hvedekerner. Jeg køber ofte dem fra Valsemøllen (det gamle Finax).
Jeg bruger ofte flydende honning da det nemmere opløses men du kan sagtens bruge fast.
Eller almindelig sukker. Jeg har lige skrevet i opskriften at dette også sagtens kan anvendes. 🙂
Kh Maria