Perlespeltsalat med grønne bønner.
Her får du opskriften på en lækker perlespeltsalat med grønne bønner, granatæblekerner og feta.
En virkelig skøn salat som passer perfekt til sommerens lette mad. Her kan du blot servere et stykke kød til og så har du en skøn gang aftensmad.
Du kan sagtens lave rigeligt af salaten. Den kan holde sig et par dage på køl. Så det er en oplagt salat at gemme til madpakkerne eller til at spise to dage i træk.
Perlespeltsalat med grønne bønner
En fyldig mættende salat med perlespelt, bønner og feta.
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
3 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage
Ingredienser
- 1 dl ukogte perlespelt
- 100 g friske grønne bønner
- 1 dl granatæblekerner
- 50 g ruccola
- 70 g cremet feta
- 1 spsk olie
- 1 spsk flydene honning
- 2 spsk citron
- 1 spsk vand
- 1 tsk salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Kog perlespelten efter anvisning på pakken, ca. 20 minutter.
- Der skal være lidt bid i dem. Når de er kogt skylles de godt i koldt vand og drænes i en sigte.
- I en anden gryde med kogende vand koges de friske bønner i 2 minutter.De skylles i koldt vand (husk at skære den ende af med stilk på bønnerne inden de koges).
- Pisk olie, honning, citronsaft og vand sammen.
- Bland perlespelt, bønner og granatæblekerner sammen i en skål, vend salt, peber og dressingen i.
- Kom ruccola på et serveringsfad eller en skål.Anret perlespeltblandingen over og bræk fetaen i mindre stykker og fordel det på toppen. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
- Har du krydderurter derhjemme, så kan jeg anbefale dig at tage en god håndfuld at vende i salaten og lægge på toppen af fadet. Det smager super godt. Friske krydderurter er bare altid en god idé.
- Til denne salat ville jeg nok bruge fx friske basilikumsblade, persille eller purløg.
- Du kan sagtens koge perlespelt og have liggende i en bøtte med låg, på køl i 5-6 dage. Så kan du lave forskellige salater med det uden af det bliver ensformigt og kedeligt.
Salaten er perfekt sammen med et stykke bagt laks. Få opskriften lige her!
Jeg elsker virkelig perlespelt i salater. Det giver en skøn struktur og bid i salater. Det er så nemt at koge og så kan det varieres på en hav af måder alt efter hvilke grønne sager der blandes i. Perlespelt er også mættende og giver en dejlig fylde i salaterne.