Home Måltidssalater Perlespeltsalat med grønne bønner

Perlespeltsalat med grønne bønner

by Maria
Perlespeltsalat med grønne bønner

Perlespeltsalat med grønne bønner

Her får du opskriften på en lækker perlespeltsalat med grønne bønner, granatæblekerner og feta.

En virkelig skøn salat som passer perfekt til sommerens lette mad. Her kan du blot servere et stykke kød til og så har du en skøn gang aftensmad.

Du kan sagtens lave rigeligt af salaten. Den kan holde sig et par dage på køl. Så det er en oplagt salat at gemme til madpakkerne eller til at spise to dage i træk.

Perlespeltsalat med grønne bønner

Perlespeltsalat med grønne bønner

Perlespeltsalat med grønne bønner Her får du opskriften på en lækker perlespeltsalat med grønne bønner, granatæblekerner og feta. En virkelig skøn salat som passer perfekt til sommerens lette mad. Her kan du blot servere et stykke kød til og så… salater Perlespeltsalat med grønne bønner European print
portioner: 2-3 personer som tilbehør forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1 dl ukogte perlespelt
  • 100 g friske grønne bønner
  • 1 dl granatæblekerner
  • 50 g ruccola
  • 70 g cremet feta
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk flydene honning
  • 2 spsk citron
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk salt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Kog perlespelten efter anvisning på pakken, ca. 20 minutter. Der skal være lidt bid i dem. Når de er kogt skylles de godt i koldt vand og dryppes af i en sigte
  • I en anden gryde med kogende vand koges de friske bønner i 2 minutter og skylles i koldt vand (husk at skære den ende af med stilk på bønnerne inden de koges)
  • Pisk olie, honning, citronsaft og vand sammen
  • Bland perlespelt, bønner og granatæblekerner sammen i en skål, vend sallt, peber og dressingen i
  • Kom ruccolaen på et serveringsfad eller en skål, kom perlespeltblandingen over og bræk fetaen i mindre stykker og fordel det på toppen. Velbekomme!

Har du krydderurter derhjemme, så kan jeg anbefale dig at tage en god håndfuld at vende i salaten og lægge på toppen af fadet. Det smager super godt – friske krydderurter er bare altid en god idé. Til denne salat ville jeg nok bruge fx friske basilikumsblade, persille eller purløg.

Salaten er perfekt sammen med et stykke bagt laks. Få opskriften lige her.

Jeg elsker virkelig perlespelt i salater. Det giver en skøn struktur og bid i salater. Det er så nemt at koge og så kan det varieres på en hav af måder alt efter hvilke grønne sager der blandes i. Perlespelt er også mættende og giver en dejlig fylde i salaterne.

Du kan sagtens koge perlespelt og have liggende i en bøtte med låg, på køl i 5-6 dage. Så kan du lave forskellige salater med det uden af det bliver ensformigt og kedeligt.

Perlespeltsalat med grønne bønner

 

Leave a Comment