Home bagværk Pestosnurrer med mozzarella

Pestosnurrer med mozzarella

by Maria
Pestosnurrer med mozzarella

Lækre pestosnurrer med mozzarella

Her får du opskriften på nogle virkelig lækre pestosnurrer med mozzarella. De smager så skønt! Smagen er frisk fra pestoen og de er lækre bløde indeni. Udenpå har de er dejlig sprød kant.

Det er nogle skønne snurrer med pesto og mozzarella som er velegnet både til aftensmaden, på picnicturen og i madpakkerne.

Pestosnurrer med mozzarella

Pestosnurrer med mozzarella

print
portioner: 16 snurrer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 4 voted )

ingredienser

  • 20 g gær
  • 3 dl vand
  • 1½ tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 430 g hvedemel
  • 100 g pesto
  • 2 kugler frisk mozzarella, ca 250 g

Sådan gør du:

  • Gæren opløses i vandet og olien kommes i
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen i 5 minutter, meget gerne på røremaskine
  • Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og lunt i 45 minutter
  • Drys godt med mel på bordet og rul dejen til en rektangel (ca. 35 x 65 cm.)
  • Smør pesto ud på hele fladen, riv osten i små stykker og fordel den ovenpå
  • Fold den ene side 2/3 ind over midten og fold modsatte side helt over den anden, så du har 3 lag dej
  • Skær så på den vandrette led 16 strimler
  • Hold enderne af strimlen i hver hånd og sno modsat hinanden gerne 7 gange så den er godt snoet
  • Den ene ende holdes med 3 fingerspidser, mens den anden ende snoes rundt om fingrene til en snurre. Afslutningen kommes ned i midten – gennem hullet hvor dine fingre er, så dejen ikke går op under bagning
  • Snurrene fordeles på to bageplader med bagepapir
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  • Lad pesto snurrerne efterhæve tildækket i 30 minutter og bag dem i 20 minutter, en plade ad ganen. Lad dem køle af på en bagerist. Velbekomme!

Du kan sagtens fryse dem ned. Når de tages ud af fryseren kan anbefales, at lade dem ligge på køkkenbordet indtil ovnen af varm på ca. 175 grader. Giv dem ca. 7 minutter, ikke for meget så bliver de tørre, men lige nok til de stadig er bløde indeni og igen får den dejlige sprøde kant.

Et tip når du fryser dit bagværk ned er, at du gør det så snart det er bagt og afkølet. Venter du til efter et par dage er de måske blevet en smule tørre og du vil hive de samme halv tørre snurre ud af fryseren igen.

Jeg er sikker på, at du sagtens kan imponere dine middags gæster med disse snurrer som en del af maden, om det så er en bøf, en let salat eller tapas der står på menuen.

Du kan også se disse snurrer med pesto og lidt fuldkornsmel i dejen også.

Et lille tip! Hvis det er svært at forstå hvordan de skal snurres, så find en nem youtube video, hvis min forklaring på at snurre, slet ikke giver mening!

2 comments

Sascha Rasmussen 24. januar 2021 - 19:07

De her pesto snurrer er simpelthen fantastiske – MUMS 🙂

Reply
Maria 27. januar 2021 - 11:35

Hej Sascha,
Det er jeg simpelthen så glad for at høre!
Tusind tak for din tilbagemelding.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment