Bløde og lækre pølsehorn med fuldkorn.
Her får du opskriften på skønne pølsehorn med fuldkorn i dejen. Der er tilsat hvid hvede i dejen, som er en meltype der er rig på fuldkorn og kostfibre.
Selvom der er godt med fuldkorn i dejen så smager de stadig skønt og genkendeligt som de “hvide” bløde pølsehorn, som de fleste kender.
Prøv også disse ekstra bløde pølsehorn lavet med kærnemælk i dejen!
Pølsehornene kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet og er også fryseegnet. Skal du fryse pølsehornene ned er det bedst at gøre det så snart de er bagt og afkølet. Når du så tager dem ud fra fryseren vil de virke tæt på friskbagte og stadig bløde og lækre.
Pølsehorn
Ingredienser
- 30 g gær
- 1 æg
- 2 dl vand
- 1 ½ dl mælk
- ½ dl olie
- 1 spsk honning eller sukker
- 1 tsk salt
- 200 g hvid fuldkorns hvedemel
- 400 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- 12 hele pølser
Fremgangsmåde
- Lun mælk og vand til det er fingervarmt og kom væsken i en skål.
- Opløs gæren deri og tilsæt æg, honning og olie.
- Melet røres i, til sidst salten og det hele æltes godt sammen.
- Lad dejen hæve under et klæde og gerne lunt i en time.
- Drys mel på bordet, dejen kan godt tåle det.
- Del dejen i to og rul dem med en kagerulle. Så du får 2 cirkler der er ca. 2-3 millimeter tykke. Hænger dejen fast i kagerullen, kan der kommes lidt mel på rullen.
- Hver stykke skæres i gennem lodret og vandret.
- Du har nu 4 stykker som hver deles i 3 (ialt 12 stykker).
- På hver trekant lægges ½ pølse på den brede ende og dejen rulles om pølsen ned til den spidse ende.
- Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir og læg dem så spidsen ligger nedad. Så går dejen ikke op når den hæver eller bages.
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter.
- Pensel med sammenpisket æg og bag dem i 17-18 minutter.
- Når de er færdigbagt køles de af på en bagerist. Velbekomme!
De fleste kan lide en helt blød og hvid omgang hjemmebag. Uden store kerner, frø og andet. Men samtidig vil vi jo også gerne have lidt fuldkorn og kostfibre i vores brød.
Når jeg bager så synes jeg, at det er skønt, at der også er mel med fuldkorn og kostfibre i dejen. Men det behøves nødvendigvis ikke at “fylde” så meget. Derfor har jeg lavet denne opskrift og brugt den hvide hvede som er med fuldkorn men uden at man på den måde oplever at det er i.
Pølsehornene er perfekt til madpakkerne. det bliver de flittigt brugt til herhjemme.
Du kan finde flere opskrifter på hjemmebag under bagværk og boller.
Jeg synes at det er hyggeligt at bage og gerne med min datter i køkkenet. Opskrifter som disse hvor hun selv kan være med der er det ikke svært, at få hende til at deltage. Derudover så er jeg ret glad for, at lave hjemmelavede sager til hendes madpakker.
Du kan også prøve disse piroger med kødsovs til madpakkerne.
8 Responses
Har lige bagt dine lækre pølsehorn
Jeg er virkelig ikke god til at bage, men opskriften var så nem at gå til og de smager så godt. Glæder mig til din e-bog kan købes
Hej Rikke,
Hvor er det bare skønt at læse!!
E-bogen vil netop også bliver fyldt med nemmere opskrifter.
Hav en dejlig dag.
Kh. Maria
Hej Maria.
Hvid hvede, er det fuldkornsmel? Har aldrig arbejdet med det før, kun hørt om det. Jeg har altid bare brugt grahamsmel, hvis der skulle lidt fuldkornsmel.
Måske, det skulle prøves. Det ser ud til at give en luftig og let dej uden synligt fuldkorn.
Tak for en dejlig blog og inspirerende IG profil
Hej Jeanette,
Tusind tusind tak for din søde kommentar!
Ja hvid hvede er en fuldkornsmel – det er nemlig en fin meltype og ikke lige så grov i det som grahamsmel.
Du har helt ret i, at dejen bliver let og ikke syner “fuldkorn” med den hvide hvede.
Jeg synes også at grahamsmel er en skøn meltype og du kan helt sikkert også bruge denne – i opskriften her!
Jeg håber at du vil kunne lide opskriften 🙂
Kh. Maria
Hej Maria
Vil bare sige tak for en fantastisk opskrift! Mine pølsehorn er simpelthen blevet så lækre. Til min datter på 1 lavede jeg nogle med skinke og ost, med samme dej. Hun er helt vild med dem.
Tak fordi du bruger din tid og dine evner på at inspirere og udvikle så lækre opskrifter til os. En fantastisk online kogebog.
Hej Maja,
Ej hvor er jeg ked af, at jeg har overset din besked. Jeg har her til aften bagt pølsehornene og tilfældigvis så jeg din hilsen.
Tusind tak for dine søde ord og tak for at du tog dig tid til at skrive.
Det varmer rigtig meget. Skønt at du kan bruge bloggen det er jo hele formålet med alt den tid som jeg lægger i den.
Kh. Maria
Kan man lave dem koldthævede? ☺️
Hej. Jeg har ikke prøvet at koldhæve den opskrift, men som udgangspunkt kan du godt. Så ville jeg bare nøjes med 10 gram gær og lade den koldhæve i køleskabet natten over. Kh. Maria