Bløde og lækre pølsehorn!
De bedste pølsehorn med fuldkorn jeg nogensinde har bagt. Selvom mere end halvdelen af dejen er udskiftet med hvid hvede, (en mel type der er rig på kostfibre), smager de stadig skønt og genkendeligt som de helt “hvide” pølsehorn de fleste kender!.
Når jeg bager synes jeg at det er skønt, at der også er brugt mel med fuldkorn og kostfibre. Men indimellem så synes de fleste også, at det er lækkert med en blød dej som minder om te boller. Det får du her, forklædt i en lidt sundere udgave!
Pølsehornene kan sagtens holde sig 2 dage i køleskabet og er også fryseegnet. Hvis du skal fryse dem ned, vil jeg dog anbefale dig at gøre det samme dag de er bagt. Så virker de også det mere friske når du tager dem ud fra fryseren igen!
Pølsehorn
printingredienser
- 50 g. gær
- 1 æg
- 1 ½ dl. vand
- 1 ½ dl mælk
- ½ dl olie
- 1 tsk. salt
- 350 g. hvid hvede
- 250 g. hvedemel
- 1 æg til pensling
- 12 hele pølser
Sådan gør du:
- Lun mælk og vand, det må ikke blive rigtig varmt
- Kom væsken i en skål og opløs gæren deri
- Tilsæt æg og olie
- Den hvide hvede og salt kommes i og æltes sammen
- Til sidst kommes hvedemelet i
- Lad dejen hæve under et klæde og gerne lunt i en time
- Drys mel på bordet, dejen kan godt tåle det
- Del dejen i to og rul dem med en kagerulle. så du får 2 cirkler der er ca. 2-3 millimeter tykke. Hænger dejen fast i kagerullen, kan der kommes lidt mel på rullen
- Hver stykke skæres i gennem lodret og vandret
- Du har nu 4 stykker som hver deles i 3 (ialt 12 stykker)
- På hver trekant lægges ½ pølse på den brede ende og dejen rulles om pølsen ned til den spidse ende
- Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir og læg dem så spidsen ligger nedad. Så går dejen ikke op når den hæver eller bages
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter
- Pensel pølsehornene med sammenpisket æg og bag dem i ca. 18-20 minutter
- Når de er færdigbagt køles de af på en bagerist. Velbekomme!
Jeg synes det er hyggeligt at bage og gerne med Josefine i køkkenet. Opskrifter som disse, hvor hun selv kan være med, der er det ikke svært at få hende til at deltage.
Derudover er jeg ret glad for, at lave hjemmelavede sager til hendes madpakke.
Du kan finde flere opskrifter på hjemmebag under bagværk og boller.
6 comments
Har lige bagt dine lækre pølsehorn
Jeg er virkelig ikke god til at bage, men opskriften var så nem at gå til og de smager så godt. Glæder mig til din e-bog kan købes
Hej Rikke,
Hvor er det bare skønt at læse!!
E-bogen vil netop også bliver fyldt med nemmere opskrifter.
Hav en dejlig dag.
Kh. Maria
Hej Maria.
Hvid hvede, er det fuldkornsmel? Har aldrig arbejdet med det før, kun hørt om det. Jeg har altid bare brugt grahamsmel, hvis der skulle lidt fuldkornsmel.
Måske, det skulle prøves. Det ser ud til at give en luftig og let dej uden synligt fuldkorn.
Tak for en dejlig blog og inspirerende IG profil
Hej Jeanette,
Tusind tusind tak for din søde kommentar!
Ja hvid hvede er en fuldkornsmel – det er nemlig en fin meltype og ikke lige så grov i det som grahamsmel.
Du har helt ret i, at dejen bliver let og ikke syner “fuldkorn” med den hvide hvede.
Jeg synes også at grahamsmel er en skøn meltype og du kan helt sikkert også bruge denne – i opskriften her!
Jeg håber at du vil kunne lide opskriften 🙂
Kh. Maria
Hej Maria
Vil bare sige tak for en fantastisk opskrift! Mine pølsehorn er simpelthen blevet så lækre. Til min datter på 1 lavede jeg nogle med skinke og ost, med samme dej. Hun er helt vild med dem.
Tak fordi du bruger din tid og dine evner på at inspirere og udvikle så lækre opskrifter til os. En fantastisk online kogebog.
Hej Maja,
Ej hvor er jeg ked af, at jeg har overset din besked. Jeg har her til aften bagt pølsehornene og tilfældigvis så jeg din hilsen.
Tusind tak for dine søde ord og tak for at du tog dig tid til at skrive.
Det varmer rigtig meget. Skønt at du kan bruge bloggen det er jo hele formålet med alt den tid som jeg lægger i den.
Kh. Maria