Råkostsalat med spidskål
Her får du opskriften på en skøn og simpel råkostsalat med spidskål. Foruden kålen er der også gulerod og revet æble i. Citronsaft, mandler og rosiner.
Der er ingen dressing over salaten men i stedet giver æblet og citronen den skønne smag sammen med grøntsagerne. En perfekt sød, syrlig og sprød råkostsalat. Lige som sådan en skal være.
Server den til aftensmaden. Så har du lækkert, friskt og nemt tilbehør.
Råkostsalat med spidskål
Ingredienser
- 400 g spidskål
- 300 g gulerødder
- 1 æble
- 50 g mandler
- Rosiner
- Saft fra ½ citron
Fremgangsmåde
- Rist mandlerne på en tør middelvarm pande, giv dem ca. 5-7 minutter og lad dem køle af på en tallerken.
- Snit spidskålen fint og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- Del æblet i kvarte, fjern kernehuset og riv æblet (med skræl) og bland alle tre ingredienser sammen. Pres citronsaften over.
- Hak mandlerne groft og drys dem og rosinerne over. Velbekomme!
Du kan evt. servere disse fiskefrikadeller med gulerod til. Som ses på billedet herunder.
Det er en simpel omgang aftensmad. Men herhjemme er det den slags som hitter. Sammen med råkosten og fiskedellerne kan du også servere disse ovnbagte kartofler. Det er den slags mad som vi sætter stor pris på herhjemme.
Råkostsalat er en gammel klassisker. I hvert fald som jeg husker det. Jeg tror faktisk at det var sådan en opskrift som vi fik stukket i hånden i madkundskab. (Som det jo hed den gang jeg gik i skole).
Det er stadig en værdsat spise hos mig. Sprøde friske grøntsager, de søde rosiner og knasende mandler. Det er så simpelt men alligevel rigtig godt.
Ja altså denne råkostsalat med spidskål har nok lige fået en lille opgradering i forhold til den jeg husker fra min barndom.