Rabarbertrifli med råcreme.
Her får du opskriften på en skøn rabarbertrifli med råcreme. Desserten består af tre elementer: makroner, rabarberkompot og råcreme. Tilsammen udgør de den portionsanrettede skønne dessert.
Det er en perfekt kombination af knasende makroner, en sød creme og den let syrlige kompot.
Hvis du ikke er så meget til rabarber, kan du også vælge at lave den med jordbær, råcreme og makroner i stedet.
Rabarberkompotten og råcremen kan sagtens forberedes på forhånd, så du blot skal putte ingredienserne på glas, når de skal serveres. En super nem og fin dessert at servere for sine gæster!
Rabarbertrifli med råcreme
Ingredienser
- 60 g makroner
- 1 portion rabarberkompot
- 1/2 portion råcreme
Fremgangsmåde
- Hvis du ikke har lavet rabarkompotten eller råcremen, kan du starte med det to elementer.
- Når de er lavet, knuses makronerne og fordeles i fire glas.
- Fordel rabarberkompotten ovenpå.
- Top til sidst med råcremen. Drys evt. med lidt knuste makroner. Velbekomme!
Du får det bedste resultat, hvis du laver råcremen på dagen. Det tager kun ganske få minutter at røre den sammen, men du kan også godt lave den inden at gæsterne kommer. På den måde tilbringer du så lidt tid i køkkenet som muligt og længere tid med dine gæster.
I og med at desserten er så nem, så er det også en god dessert at spise, når lysten lige melder sig. Med andre ord: den kan nydes lige præcis, når du vil og har lysten.
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan skifte rabarberkompotten ud med en anden kompot. Fx denne med æbler. Det smager også super dejligt, hvis man putter jordbær i stedet for en omgang rabarberkompot.
- Du kan godt doble portionen op, hvis du skal have flere gæster, eller hvis du blot ønsker, at det skal serveres i større glas.
- Har du ikke små portionsglas? Så kan du enten servere det i almindelige glas eller stille alle tre ingredienser frem på bordet. Så kan folk selv øse op på deres egen dessert tallerken.
- Desserten bliver bedst, hvis du serverer den lige efter, at du har lagt de tre ingredienser sammen. Makronerne kan nemlig blive lidt bløde, hvis de står for længe med kompot og råcreme oven på.
- Dog kan du med fordel lave rabarberkompotten dagen for inden, da den kan holde sig på til 4 dage på køl.