Rispapirruller med sprød kylling.
Her får du opskriften på nogle lækre rispapirruller med sprød kylling, agurk, og avocado. Rullerne er serveret med en nem hjemmelavet chilimayo. Man kan også servere rispapirruller med soya.
Rullerne er geniale for hele familien. Tag alle ingredienserne med ved middagsbordet, et fad med lidt vand og så kan man ellers lave sine egne ruller en efter en. Rispapir er tørt og knækker faktisk let. Men efter et kort dyp i vand så bliver de bløde- Så kan der kommes fyld i på midten og de kan samles. Og så er det bare at spise dem!
Du kan komme alverdens fyld i dine rispapirruller. Prøv dig frem og så finder du helt sikkert det du foretrækker at komme i. I denne opskrift er der taget udgangspunkt i opskriften på denne sprøde kylling. Kyllingen bliver skåret i skiver og så rulles det i rispapiret med grøntsager.
Rispapirruller med sprød kylling
Ingredienser
Sprød kylling
- 2 kyllingebryster
- 1 æg
- 100 g pankorasp
- 40 g hvedemel
- ½ tsk salt og lidt peber
- Olie til stegning
Fyld
- 2 agurker
- 3 avocadoer
- Chilimayo
- Rispapir
Fremgangsmåde
Sprød kylling
- Kom kyllingen i en frostpose og bank dem flade. Brug fx en kagerulle til at banke med.
- Pisk ægget i en skål for sig, kom pankorasp i en anden skål og kom mel i en tredje sammen med salt og peber.
- Vend kyllingen først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.
- Steg kyllingen på en varm pande med rigeligt olie i 3-4 minutter på hver side.
- Krydrer med lidt ekstra salt.
Fyld
- Del agurken i 4, halver hvert stykke og skær tynde skiver.
- Halver avocadoerne, fjern sten og skær dem i skiver.
- Server med chilimayo.
Saml rullerne
- Et stykke rispapir kommes i et fad med vand i ca. 10 sekunder.Tag papiret op på en stor tallerken.
- Kom et skive kylling, agurk- og avocado skiver i.Buk så den ene ende rispapir ind over fyldet, saml siderne ind over fyldet og rul det stramt sammen.
- Server rullerne med chilimayo. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan med fordel røre ingredienserne til chilimayoen en time eller to før. Så kan den nå at trække lidt ekstra smag. Den kan også sagtens laves dagen før.
- Du kan sagtens lave rullerne helt uden kylling i, hvor det så blot er grøntsager. Du kan også følge min opskrift på grønne rispapirruller, hvis du ikke er til kød.
- Vil du gerne have kylling i men ønsker ikke panering, så steg bare et par kyllingebryster og skær dem i skiver. Det går også lidt hurtigere på denne måde.
- Rispapirruller er også geniale til rester. Har du fx en rest af en steg kan den skæres i skiver og kommes i eller måske en lille rest af and. Er du vild med and kan du også tilberede et andebryst, skære det i skiver og bruge til fyld i rullerne.
Lav lækre rispapirruller til familien.
Rispapirruller er en genial spise for hele familien. De forskellige ingredienser kan sættes ind på spisebordet, og så kan alle selv rulle deres rispapirruller. Det er en super hyggelig måde at hygge sig over maden på, og så kan man sidde og lave en rulle af gangen hver især.
Når man laver dem ved bordet er det en god idé at tage en dyb tallerken eller et fad med koldt vand med ind til bordet, som I kan dyppe rispapirerne i. De skal ligge 10-20 sekunder, og så kan man tage dem op og fylde dem.
Sørg for kun at komme et stykke rispapir i vandet af gangen.
Rullerne kan også sagtens laves færdig i køkkenet, og så serveres på en tallerken. Det er en god idé hvis man fx serverer rullerne med noget andet mad.
Rispapirruller er en genial måde at få godt med grøntsager til aftensmaden. Det gode er, at du kan komme mange forskellige grøntsager i, alt efter hvad du har liggende derhjemme.
I denne udgave er der brugt sprød kylling og det smager smadder godt! Hvis du er vild med den sprøde kylling, så kan du også lave sådan denne sprøde kyllingeburger – mums den er god!