Romkugler.
Her finder du en god opskrift på nemme romkugler. Det et hyggeligt lille projekt, især sammen med børnene. Ligesom bagerens, er hjemmelavede romkugler lavet på kagerester. Og de her smager fantastisk godt!
Prøv også disse sukkerfri romkugler lavet med dadler.
Opskriften på romkuglerne her er lavet med både kage og wienerbrød. Denne kombination giver altså de allerbedste romkugler man kan få. Helt ligesom når bageren laver dem – bare lidt bedre!
Romkugler
Ingredienser
- 250 g kage
- 150 g wienerbrød, svarer til cirka 2 stykker
- 130 g hindbærmarmelade
- 2 spsk kakopulver
- 3 spsk romessens
- Valgfri krymmel
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne i en fodprocessor eller en røremaskine.Gem ⅔ af marmeladen og rør det godt sammen til massen er ensartet.
- Smag til undervejs og tilsæt resten af marmeladen hvis massen ikke hænger helt sammen.Det er altid en god idé at smage til undervejs fordi man bruger forskellige kager.Derfor kan smagen også variere.
- Stil massen på køl i 30 minutter.
- Tril romkuglerne runde mellem hænderne og vend i krymmel. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Både massen og de færdige kugler kan fryses ned. Så hvis ikke du får brugt eller spist hele portionen, så kom resten af det i fryseren. Det er altid fedt at kunne tage det op en anden dag, hvor i har lyst til romkugler.
- Ronkuglerne kan også opbevares og holde sig på køl i køleskabet omkring 5 dage. Så hvis I ikke får spist dem alle, så er der gode chancer for at gemme dem i nogle dage.
- Hvad hedder romkugler på svensk? Det er lidt forskelligt, hvad de kalder dem i Sverige, men det mest umiddelbare bud er ‘Romkular’.
- Er romkugler dansk? Ja, det er en dansk opfindelse. Det er ikke en kage, som man kan finde ude for Danmark, og de smager skønt.
Hvilket kage skal man bruge i hjemmelavede romkugler?
Man kan bruger alle slags kager og kagerester til at lave romkugler. Bl.a. chokoladekage, sandkage og roulader er gode at blande i en sådan en masse. Wienerbrødet som også skal blandes i kan fx være spandauere eller croissanter.
Romkugler bliver ofte lavet af kagerester. Bagerens kagerester består nemlig ofte af både kage og wiernerbrød. Men det er helt op til dig. Så brug endelig de kagerester som du har før du går ud og køber ekstra eller bager en ny kage til formålet.
Jeg vil altid anbefale at smage din romkuglemasse til. Da kagerester er så forskellige vil de også smage forskelligt. Her kan man fx tilsætte ekstra kakaopulver, marmelade eller romessens.
Gem dine kagerester til romkugler.
Har du fx lidt kagerester tilbage i ny og næ – så kan du gemme den lille rest i en beholder i fryseren. Når du så har rigeligt, så kan du bruge alle resterne til at lave en portion af kuglerne.
Selvom dine kageretsre er blevet lidt tørre, så gem dem endelig alligevel. Det betyder ingenting når det hele blandes sammen.
Herhjemme foretrækker vi lidt mindre kugler, så de kan hapses i et par mundfulde. Men du kan sagtens trille dem i lige den størrelse som du ønsker. Herefter kan de så trilles i fx krymmel eller kokosmel Eller måske dyppes i smeltet chokolde?