Home Fastelavn Romkugler

Romkugler

by Maria
Romkugler

Romkugler.

Romkugler er nemme og hyggelige at lave, i sær sammen med børnene. Og så smager de jo bare mega godt!

Opskriften på romkuglerne her er lavet med både kage og wienerbrød. Denne kombination giver altså de allerbedste romkugler man kan få, helt ligesom når bageren laver dem.

Kage elementet kan bestå af alle mulige forskellige kager eller kagerester, eksempelvis fra en chokoladekage. Wienerbrødet som også skal blandes i massen, kan eksempelvis bestå af spandauere eller croissanter. Men det er helt op til dig. Så brug endelig nogle kagerester eller hvad du nu har, hvis du har noget derhjemme i forvejen.

Du kan få en masse andet inspiration til Søde sager lige her!

Romkugler

Romkugler

print
portioner: 30-40 små romkugler forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 250 g kage
  • 150 g wienerbrød (svarer til ca. 2 stykker)
  • Ca. 130 g hindbærmarmelade
  • 2 spsk kakopulver
  • 3 spsk romessens
  • valgfri krymmel

Sådan gør du:

  • Kom alle ingredienserne i en fodprocessor eller en røremaskine. Gem 2/3 af marmeladen og rør det godt sammen til massen er ensartet. Smag til undervejs og tilsæt resten af marmeladen hvis massen ikke hænger helt sammen. Det er altid en god idé at smage til undervejs fordi man bruger forskellige kager og så kan smagen varierer lidt
  • Stil massen på køl i 30 minutter
  • Tril romkuglerne runde mellem hænderne i den ønskede størrelse, (brug evt. nogle engangshandsker) og tril dem derefter i krymmel. Velbekomme!

Har du fx lidt kagerester i ny og næ – så kan du gemme den lille rest i en beholder i fryseren. Når du så har rigeligt, så kan du bruge alle resterne til at lave en portion af romkuglerne.

Herhjemme foretrækker vi lidt mindre romkugler, så de kan hapses i en mundfuld. Men du kan sagtens trille dem i lige den størrelse som du ønsker. Herefter kan de så trilles i fx krymmel eller kokos.

Opbevaring og holdbarhed

Både romkuglemassen og de færdige romkugler kan fryses ned, så hvis ikke du får brugt eller spist hele portionen, så kom resten af det i fryseren. Det er altid fedt at kunne tage det op en anden dag, hvor i har lyst til romkugler.

Romkuglerne kan også opbevares og holde sig på køl i køleskabet omkring 5 dage. Så hvis I ikke får spist dem alle, så er der gode chancer for at gemme dem i nogle dage.

 

Romkugler

Leave a Comment