Romkugler

by Maria
Romkugler

Romkugler.

Romkugler er nemme og hyggelige at lave, især sammen med børnene. Og så smager de jo bare mega godt!

Opskriften på romkuglerne her er lavet med både kage og wienerbrød. Denne kombination giver altså de allerbedste romkugler man kan få. Helt ligesom når bageren laver dem.

Prøv også disse sukkerfri romkugler lavet med dadler.

Romkugler

Lækre romkugler med kagerester.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 55 minutter
40 små romkugler
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1 uge

Ingredienser

  • 250 g kage
  • 150 g wienerbrød, svarer til cirka 2 stykker
  • Ca. 130 g hindbærmarmelade
  • 2 spsk kakopulver
  • 3 spsk romessens
  • Valgfri krymmel

Fremgangsmåde
 

  • Kom alle ingredienserne i en fodprocessor eller en røremaskine.
    Gem 2/3 af marmeladen og rør det godt sammen til massen er ensartet.
  • Smag til undervejs og tilsæt resten af marmeladen hvis massen ikke hænger helt sammen.
    Det er altid en god idé at smage til undervejs fordi man bruger forskellige kager og derfor kan smagen variere.
  • Stil massen på køl i 30 minutter.
  • Tril romkuglerne runde mellem hænderne i den ønskede størrelse og vend i krymmel. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Hvilket kage skal man bruge i romkugler?

Man kan bruger alle slags kager og kagerester til at lave romkugler. Bl.a. chokoladekage, sandkage og roulader er gode at blande i en romkuglemasse. Wienerbrødet som også skal blandes i kan fx være spandauere eller croissanter.

Romkugler bliver ofte lavet af kagerester. Bagerens kagerester består nemlig ofte af både kage og wiernerbrød. Men det er helt op til dig. Så brug endelig de kagerester som du har før du går ud og køber ekstra eller bager en ny kage til formålet.

Jeg vil altid anbefale at smage din romkuglemasse til. Da kagerester er så forskellige vil de også smage forskelligt. Her kan man fx tilsætte ekstra kakaopulver, marmelade eller romessens.

Gem dine kagerester til romkugler.

Har du fx lidt kagerester i ny og næ – så kan du gemme den lille rest i en beholder i fryseren. Når du så har rigeligt, så kan du bruge alle resterne til at lave en portion af romkuglerne.

Herhjemme foretrækker vi lidt mindre romkugler, så de kan hapses i en mundfuld. Men du kan sagtens trille dem i lige den størrelse som du ønsker. Herefter kan de så trilles i fx krymmel eller kokos.

Opbevaring og holdbarhed.

Både romkuglemassen og de færdige romkugler kan fryses ned, så hvis ikke du får brugt eller spist hele portionen, så kom resten af det i fryseren. Det er altid fedt at kunne tage det op en anden dag, hvor i har lyst til romkugler.

Romkuglerne kan også opbevares og holde sig på køl i køleskabet omkring 5 dage. Så hvis I ikke får spist dem alle, så er der gode chancer for at gemme dem i nogle dage.

 

Romkugler

Leave a Comment

Opskrift Vurdering