Salat med kylling og æble.
Her finder du opskriften på en mættende og sprød salat med kylling og æble. Salaten er derudover med edemammebønner, sprøde skiver af æble og er anrettet med en nem karrydressing. Dressingen er lavet på græsk yoghurt.
Prøv også at bruge halv mayo og halv græsk yoghurt eller cremefraiche i din karrydressing.
Salat med kylling og æbler
Sprød og mættende kyllingesalat.
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
2 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage
Ingredienser
Salat
- 200 g kylling, gerne inderfilet
- 100 g salat
- 100 g edemammebønner
- 1 æble
- 100 g cherrytomater
- Salt og peber
- Olie til stegning
Karry dressing
- 50 g græsk yoghurt
- ½ tsk Dijonsennep
- ½ tsk flydende honning
- 1 knsp salt og lidt peber
- 1 knsp karry
Fremgangsmåde
Karry dressing
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen o en lille skål. Smag til med salt og peber.
Salat
- Steg kyllingen på en varm pande i olie. Ca. 6-8 minutter, til det er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
- Optø edemammebønnerne fra frost. Hæld noget kogende vand (jeg bruger fra elkedlen) over bønnerne og hæld derefter vandet fra.
- Skyl salaten, dup den godt tør og skær/bræk i grove stykker.
- Halver tomaterne og skær tynde skiver af æblet.
- Anret salat, tomat, bønner og æble på et fad. Bræk kyllingen fra hinanden. Fordel kylling og dressing på salaten. Drys med lidt salt og peber. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
- Vil du gerne lave en kødfri variant af salaten? Så brug for eksempel en dåse med kikærter. Skyl og dræn dem godt. De kan kommes i som de er eller du kan komme dem en tur på en varm pande med olie. Krydr dem med lidt salt, peber og evt. krydderi og så får du stadig en mættende og lækker salat.
- skal du gemme noget af salaten til dagen efter, så kan man evt. lade være med at anrette dressingen på salaten med have den ved siden af.
- For en lidt mere mættende og fyldig variant kan man koge noget pasta og vende i salaten.