Sprøde små focaccia brød.
De lækreste små focaccia madbrød får du opskriften på her.
De er ideelle at servere som tilbehør til aftensmaden.
Brødene er toppet med en hvidløgsolie, tynde skiver af kartoffel, frisk rosmarin og lidt smuldre feta.
Du kan sagtens komme andet fyld på. Hvis du bare bruger hvidløgsolien som anvist i opskriften, så kan du anvende de krydderier i, som du har lyst til.
Små focaccia
Ingredienser
Focaccia dej
- 25 g gær
- 4 dl vand
- 1 tsk salt
- 3 spsk olivenolie
- 350 g tipo 00 italiensk pizzamel
- 200 g hvedemel
Til toppen
- 1 dl olie
- 2 tsk flagesalt og friskkværnet
- 1-2 fed hvidløg presset
- 2 spsk frisk rosmarin, hakket
- 3 kartofler, skrællet og i tynde skiver
- 100 g feta
Fremgangsmåde
Focacciadej
- Kom vandet i en skål og opløs gæren.
- Tilsæt olie, salt og bland melet i væsken og ælt det godt sammen i ca. 5 minutter (gerne på røremaskine).
- Lad dejen hæve i skålen med husholdnings film på i 45 minutter.
Til toppen
- Pil hvidløg og pres det ned i en lille skål.
- Hak rosmarinen og kom det også i skålen og bland olien deri.
- Drys mel på bordpladen, kom dejen på bordet og drys mel på toppen.
- Del dejen i 12 lige store boller.
- Brug fingrene til at trykke bollerne til små runde flade foccacia brød.
- Fordel dem på to stykker bagepapir.
- Lad de små brød efterhæve under et klæde i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) lad bagepladen blive i ovnen så den bliver varm.
- Tryk igen brødene flade med fingerene og kom ca. 2 spsk. af olieblandingen på hvert brød og drys med salt og peber.
- Fordel kartoffelskiver og smuldret feta ovenpå.
- Tag bagepladen ud og træk bagepapiret ned på pladen (bag en plade af gangen), skru ned på 200 grader og bag dem i ca. 19 minutter.
- Lad brødende afkøle på en rist. Velbekomme!
Derudover kan du komme ost, grøntager og kød på. Hvad end du kommer på toppen, så er det et fantastisk lækkert og nemt madbrød.
Jeg elsker virkelig at bage og lave mad. Og jeg elsker at finde på nye opskrifter som bare smager fantastisk, så jeg kan forkæle min familie.
Det bedste er, at alle de skønne opskrifter som bliver godkendt af venner og familie også lander her på bloggen og bliver delt med jer der kommer forbi.
Det gør mig nemlig så glad, når jeg oplever jer herinde, have glæde af de forskellige opskrifter som I finder rundt i de forskellige mad-kategorier.
Mere inspiration til opskriften.
- Lav for eksempel dobbelt portion af dej og lav til madpakkerne når du er i gang.
- Du kan sagtens komme andet fyld på. Måske nogle skal være mere traditionelle med tomat, ost og skinke.
- De små madbrød kan sagtens fryses ned.
- Når de er tøet op fra frost, kan man give de små brød 5-6 minutter ved 170 grader, så bliver de lækre sprøde og lune igen.
6 Responses
Hvor lang tid kan de holde sig, skal de i køleskab og kan man bruge fuldkorns mel?
Ikke for at være led, men kunne du måske svare på beskeden
Det er Thea der skriver her også.
Hej Thea,
Det kan du tro 🙂 Jeg havde overset din besked.
Jeg vil anbefale at du opbevarer dem på køkkenbordet i en lufttæt bøtte.
De er allerbedst samme dag men kan sagtens holde sig et par dage. Du kan sagtens udskifte en smule af melet med fuldkornsmel.
Men jeg vil ikke anbefale at du udskifter mere end 1/4 af den samlede vægt.
Kh Maria
Tak for svar
Er de fryseegnet?
Hej Camilla,
Ja det er de. Når de er tøet op, så kan du give dem 5-6 minutter ved 170 grader, så er de lækre sprøde og lune igen.
Kh Maria