Home Kategori Små focaccia

Små focaccia

by Maria
Små foccacia

Sprøde små focaccia brød!

De lækreste små focaccia madbrød får du opskriften på her. De er ideelle både til madpakken og aftensmaden.

Så når du alligevel kaster dig ud i at lave dem, måske til en lækker italiensk inspireret middag. Så kan du give familien resten af de små foccacia brød med i madpakken.

Du kan komme det fyld på toppen, som du og resten familien kan lide. Hvis du bare bruger olien som anvist i opskriften, så kan du anvende de krydderier i som du har lyst til. Derudover kan du komme ost, grøntager og kød på. Hvad end du kommer på toppen, så er det et fantastisk lækkert og nemt madbrød.

I opskriften er der brugt rosmarin, hvidløg, feta og kartofler og det smager altså rigtig godt. Prøv selv!

Små foccacia

Små focaccia

Sprøde små focaccia brød! De lækreste små focaccia madbrød får du opskriften på her. De er ideelle både til madpakken og aftensmaden. Så når du alligevel kaster dig ud i at lave dem, måske til en lækker italiensk inspireret middag.… tilbehør til aftensmad Små focaccia European print
portioner: 12 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 25 g. gær
  • 4 dl. lunt vand
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 350 g. tipo 00 (italiensk pizzamel)
  • 200 g. hvedemel
  • TIL TOPPEN:
  • 1 dl. olie
  • 2-3 tsk. flagesalt og friskkværnet
  • 1-2 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk. hakket rosmarin
  • Evt. en god feta og et par kartofler, skrællet og i tynde skiver

Sådan gør du:

  • Kom vandet i en skål og opløs gæren deri med en grydeske. Tilsæt olie, salt og bland melet i væsken og rør det godt sammen i ca. 5 minutter (gerne med røremaskine)
  • Lad det hæve i skålen med husholdnings film på i 45 minutter
  • Pil hvidløg og pres det ned i en lille skål. Hak rosmarinen og kom det også i skålen og bland olien deri
  • Drys mel på bordpladen, kom dejen på bordet og drys mel på toppen. Del dejen i 12 lige store boller på 2 stykker bagepapir
  • Brug fingrene til at trykke bollerne til små flade foccacia brød
  • Lad de små brød efterhæve under et klæde i 30 minutter
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) lad bagepladen blive i ovnen så den bliver varm
  • Tryk igen brødene flade med fingerene og kom ca. 2 spsk. af olie blandingen på hvert brød og drys med salt og peber
  • Evt. kartoffel og smuldret feta hvis du ønsker det (det kan anbefales)
  • Tag bagepladen ud og træk bagepapiret ned på pladen (bag en plade af gangen), skru ned på 200 grader og bag dem i ca. 19 minutter
  • Lad brødende køle af på en rist. Velbekomme!

Små foccacia

Jeg elsker virkelig at bage. Og jeg elsker at finde på nye opskrifter som bare smager fantastisk, så jeg kan forkæle min familie med hjemmebag. Det bedste er, at alle de skønne opskrifter som bliver godkendt af venner og familie også lander her på Mad & kærlighed.

Det gør mig nemlig så glad, når jeg oplever jer herinde, have glæde af de forskellige opskrifter jeg har.

Er du også glad for at bage, så kan du finde flere opskrifter i bagværk!

4 comments

Thea 26. december 2020 - 0:24

Hvor lang tid kan de holde sig, skal de i køleskab og kan man bruge fuldkorns mel?

Reply
Thea 18. januar 2021 - 0:03

Ikke for at være led, men kunne du måske svare på beskeden
Det er Thea der skriver her også.

Reply
Maria 18. januar 2021 - 21:09

Hej Thea,
Det kan du tro 🙂 Jeg havde overset din besked.
Jeg vil anbefale at du opbevarer dem på køkkenbordet i en lufttæt bøtte.
De er allerbedst samme dag men kan sagtens holde sig et par dage. Du kan sagtens udskifte en smule af melet med fuldkornsmel.
Men jeg vil ikke anbefale at du udskifter mere end 1/4 af den samlede vægt.
Kh Maria

Reply
Thea 22. januar 2021 - 22:48

Tak for svar

Reply

Leave a Comment