Spidskålsalat med få ingredienser

by Maria
Spidskålsalat med få ingredienser

Spidskålsalat med få ingredienser.

Her får du opskriften på en frisk og enkel spidskålsalat med få ingredienser. Bl.a. granatæblekerner og sprøde æbletern.

En god og velsmagende salat behøves slet ikke at indeholde halvdelen af grøntafdelingen. Det vigtigste er faktisk, at kombinere noget der giver en god smag. Salt, sprødt, sødt og knas er vigtige elementer i en god salat. Det får du her!

Salaten er toppet med bagte mandler. De får en virkelig skøn smag og sprødhed af, at komme en tur i ovnen.

Prøv også disse saltbagte mandler. De smager fantastisk godt på mange salater!

Du kan også sagtens bruge andre nødder, der ikke er tilberedt. Salaten kan for eksempel serveres til disse kyllingelår – uden ben – med rosmarin og flødeost.

Spidskålsalat med få ingredienser

Frisk spidskålsalat med få ingredienser. Bl.a. granatæblekerner og sprøde æbletern.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Salat

  • 300 g spidskål
  • 1 æble
  • 1 granatæble
  • 40 g bagte mandler

Dressing

  • 3 spsk rapsolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 spsk vand
  • ½ tsk salt og lidt friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 150 grader. Når ovnen er varm bages mandlerne på en bageplade i ca. 15 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af.
  • Snit kålen fint, skyl det godt og sørg for at det er drænet for vand.
  • Skær æblet i tern og pil kernerne fri fra granatæblet.
  • Bland dressingen sammen i en lille skål og vend det i spidskålen.
  • Vend æbletern og granatæblekerner i kålen og drys mandlerne på toppen. De kan også lige hakkes lidt groft inden. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Jeg laver næsten altid en meget let dressing, som denne i opskriften, når det er til en salat af spidskål. Det er mest for at give den sprøde kål lidt frisk smag. Spidskål behøves ikke vendes i for meget, efter min mening.

Det kan hurtigt blive lidt blødt og kedeligt at tygge i.

Mere inspiration til salaten.
  • Du kan evt. bage en større portion mandler når du er i gang. Så har du til andre salater også. De skal bare opbevares i en beholder i køkkenet.
  • Prøv også at lave salaten som en måltidssalat. Så er der nok til to personer i sådan en opskrift. Pluk noget varmrøget laks og fordel på salaten og server. Mums!
  • Salaten kan du sagtens gemme resterne af og spise til frokost eller aftensmad dagen efter.

Spidskålsalat med få ingredienser

Leave a Comment

Opskrift Vurdering