Spidskålssalat med grønkål

by Maria
Spidskålssalat med grønkål

Spidskålssalat med grønkål.

Her får du opskriften på en simpel, lækker og frisk spidskålssalat med grønkål.

Salaten er vendt i en dressing lavet af akaciehonning, olie og hvidvinseddike. Derudover er den vendt med ristede mandler, æbletern og edemammebønner.

Salaten er nem at lave og den smager rigtig godt. Fx serveret til et stykke bagt laks og nogle ovnstegte kartofler.

Spidskålssalat med grønkål

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
4 portioner

Ingredienser

  • 400 g spidskål
  • 50 g grønkål
  • 100 g edemammebønner
  • 1 æble i tern
  • 50 g mandler
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk flydende honning
  • Lidt flagesalt og peber

Fremgangsmåde
 

  • Rist mandlerne i ca. 5 minutter på en tør varm pande og læg dem til side.
  • Overhæld edemammebønnerne med lidt kogende vand og dræn dem i en sigte.
  • Vend bønnerne med spidskål, grønkål, æbletern i en stor skål.
  • Pisk dressingen sammen i en lille skål med en gaffe og vend den godt rundt i salaten.
  • Hak mandlerne og vend dem i salaten sammen med lidt salt og peber. Anret salaten i en skål eller et fad. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Har du et lille glas med låg så kan du sagtens komme de tre ingredienser til dressingen deri. Ryst glasset godt og så er dressingen super nemt vendt sammen.

Du kan med fordel lave ekstra og så gemme resterne af salaten til andre dage. Den kan sagtens holde sig på køl i flere dage.

Du kan også supplere salaten med perlespelt, bulgur eller couscos. Det gør den til en mere mættende salat og så kan du nøjes med at servere fx lidt kylling eller fisk til.

Er der rester tilbage af salaten kan den sagtens gemmes til dagen efter. Gem resterne i en bøtte med låg og på køl.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering