Sprøde rugbrødsstænger

by Maria
Sprøde rugbrødsstænger

Sprøde rugbrødsstænger.

Her får du en super nem fremgangsmåde på sprøde rugbrødsstænger. En skøn lille snack og en genial måde at få brugt dine rugbrødsrester op.

Hvis du eksempelvis har lidt rugbrød, som trænger til at blive brugt, inden det bliver for gammelt, så kan du lave deler  sprøde stænger af rugbrød.

Det er lækkert at dyppe rugbrødsstængerne i en god dip. Prøv eksempelvis en avocado dip til.

Rugbrødsstængerne er så nemme at lave. Alt du har brug for er rugbrød, olie og salt. Prøv det! I stedet for at smide dit gamle og halvtørre rugbrød ud.

4 fra 1 stemme

Sprøde rugbrødsstænger

En god sprød snack lavet ud af rugbrød.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
32 stykker
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

 • 4 skiver rugbrød
 • 3-4 spsk olie
 • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde
 

 • Tænd ovnen på 180 grader.
 • Skær dit rugbrød i bjælker. Hver skive skæres i ca. 8 stykker.
  Læg dem på en bagerist med bagepapir.
 • Pensel alle stykkerne med olie og drys med salt.
 • Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
 • Jeg har desværre ikke helt knækket koden med at opbevare dem i flere dage, hvor stængerne beholder den samme sprødhed. Så har du et godt fif er du hjertens velkommen til at dele det i i kommentarfeltet herunder.
 • Jeg vil dog anbefale at du bager dem HELT sprøde i ovnen. På den måde er der større chance for at det bevare sprødheden i flere dage når du opbevarer dem i en lufttæt beholder. Er de det mindste bløde indeni, så bliver de også hurtigt bløde i beholderen.
 • Du kan finde flere madpakke opskrifter og små snacks lige her.

 

Sprøde rugbrødsstænger

 

Brug rugbrødsrester til at lave rugbrødsstænger.

Det er virkelig en genial måde at få brugt de sidste kedelige skiver af sit rugbrød. Nogle gange kan man have et par få kedelige skiver rugbrød tilbage i pakken, ofte så ryger nok i skraldespanden. Jeg kan anbefale at smide dem i en frysepose og komme dem i fryseren.

Hver gang su så har en sjove eller to tilbage, som kom dem i fryseren og inden du ser dig om, så er der nok til en stor portion sprøde rugbrødsstænger.

Herhjemme smider jeg aldrig brød ud, og det kedelige rugbrød bliver ofte brugt til at lave de sprøde rugbrødsstænger eller til at lave rugbrøds croutoner. Croutonerne bruger jeg når vi skal have suppe. Det smager virkelig skønt med noget salt/knas på toppen.

Stængerne er virkelig en lækker snack. Knasende, salt og en super lækker smag. Du kan servere en dip til – det er super lækkert og en del sundere snack end en pose chips med dip!

Vi elsker at lave de stænger herhjemme. Min datter synes simpelthen, at det er noget af det lækreste, jeg laver. Vi kan godt finde på en lave det som en lækker weekend snack og bare “hapse” fra skålen, som hvis man serverede en pose chips.

Somme tider får min datter en lille bøtte med i skole. Det er hun helt vild med, og det er jo både en sund og rigtig billig snack at give med i skolen.

4 comments

Birgitte 1. marts 2019 - 10:45

Hej Maria,
tak for en skøn blog 🙂
Hvordan opbevarer du rugbrødsstængerne? Jeg lavede en masse den anden aften og de var super sprøde og lækre. Næste morgen lagde jeg dem i en plasbeholder, og da jeg ville anrette nogle til eftermiddags snack var de blevet helt bløde :-(.
Mange hilsner Birgitte

Reply
Maria 1. marts 2019 - 12:09

Hej Birgitte,
Tak for din besked 🙂
Jeg har desværre ikke et super fif. Ofte spiser vi dem samme dag da det nemlig godt kan ske, at de bliver lidt bløde dagen efter.
Hvis de er bagt ekstra super sprøde, så plejer de at kunne holde sig ok til dagen efter.
Når jeg gemmer dem, så opbevarer jeg dem også i en bøtte med låg og har dem stående på køkkenbordet.
Kh. Maria

Reply
Mark Frøkjær Kalliosale 28. april 2022 - 13:09

4 stars
Kan se at det er længe siden, at spørgsmålet omkring sprødhed dagen eller dagene efter bagningen. Men som med alt andet der skal forblive sprødt i flere dage, så er det vigtigt at det køler helt ned til stue temperatur, inden det bliver pakket ind eller lagt i plast beholder, da varmen ellers vil skabe kondens, gøre emnet blødt.

Reply
Maria 22. september 2022 - 11:52

Hej Mark. Beklager at det tog mig så lang tid om at svare, jeg er helt enig med dig. Jeg anbefaler også altid, at bagværk afkøles helt inden, at det kommes i poser eller beholder. Lige med hensyn til rugbrødsstænger har jeg altid anbefalet at man spiser det samme dag, da de brødet her er lidt tykkere. Derfor bliver det hurtigt blødt, selvom at det er bagt sprødt. Jeg anbefaler i stedet at man så i stedet laver rugbrødschips, da de bliver helt sprøde, og chancen for blødhed er mindre. Kh. Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering