Lækre sprøde rugbrødsstænger
Her får du en super nem fremgangsmåde på sprøde rugbrødsstænger. En skøn lille snack.
Hvis du eksempelvis har lidt rugbrød som trænger til at blive brugt, inden det bliver for gammelt, så kan du lave de sprøde stænger af rugbrød.
Det er lækkert at dyppe rugbrødsstængerne i en god dip. Prøv eksempelvis en avocado dip til.
Det er i stedet for at smide dit gamle og tørre rugbrød ud. Pludselig får det halv kedelige rugbrød helt “nyt liv”.
Sprøde rugbrødsstænger
Ingredienser
- 4 skiver rugbrød
- 3-4 spsk olie
- 1 tsk flagesalt
- Evt. lidt tørret timian/rosmarin eller anden krydderi
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær dit rugbrød i bjælker og læg dem på en bagerist med bagepapir.
- Pensel alle stykkerne med olie og drys med salt.
- Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter - mærk evt. på en om den er helt sprød, hvis ikke så giv dem 2 minutter mere. Velbekomme!
Det er virkelig en lækker snack. Knasende, salt og en super lækker smag. Du kan servere en dip til – det er super lækkert og en del sundere snack end en pose chips med dip!
Vi elsker at lave det herhjemme. Min datter synes simpelthen at det er noget af det lækreste jeg laver. Vi kan godt finde på en lave det som en lækker weekend snack og bare “hapse” fra skålen som hvis man serverede en pose chips.
Somme tider får min datter en lille bøtte med i skole. Det er hun helt vild med og det er jo både en sund og rigtig billig snack at give med i skolen!
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan finde flere madpakke opskrifter og små snacks lige her.
- Jeg har desværre ikke helt knækket koden med, at opbevare dem i flere dage hvor de beholder den samme sprødhed. Så har du et godt fif er du hjertens velkommen til at dele det i i kommentarfelet herunder.
4 comments
Hej Maria,
tak for en skøn blog 🙂
Hvordan opbevarer du rugbrødsstængerne? Jeg lavede en masse den anden aften og de var super sprøde og lækre. Næste morgen lagde jeg dem i en plasbeholder, og da jeg ville anrette nogle til eftermiddags snack var de blevet helt bløde :-(.
Mange hilsner Birgitte
Hej Birgitte,
Tak for din besked 🙂
Jeg har desværre ikke et super fif. Ofte spiser vi dem samme dag da det nemlig godt kan ske, at de bliver lidt bløde dagen efter.
Hvis de er bagt ekstra super sprøde, så plejer de at kunne holde sig ok til dagen efter.
Når jeg gemmer dem, så opbevarer jeg dem også i en bøtte med låg og har dem stående på køkkenbordet.
Kh. Maria
Kan se at det er længe siden, at spørgsmålet omkring sprødhed dagen eller dagene efter bagningen. Men som med alt andet der skal forblive sprødt i flere dage, så er det vigtigt at det køler helt ned til stue temperatur, inden det bliver pakket ind eller lagt i plast beholder, da varmen ellers vil skabe kondens, gøre emnet blødt.
Hej Mark. Beklager at det tog mig så lang tid om at svare, jeg er helt enig med dig. Jeg anbefaler også altid, at bagværk afkøles helt inden, at det kommes i poser eller beholder. Lige med hensyn til rugbrødsstænger har jeg altid anbefalet at man spiser det samme dag, da de brødet her er lidt tykkere. Derfor bliver det hurtigt blødt, selvom at det er bagt sprødt. Jeg anbefaler i stedet at man så i stedet laver rugbrødschips, da de bliver helt sprøde, og chancen for blødhed er mindre. Kh. Maria