Stegt blomkål

by Maria
Stegt blomkål

Stegt blomkål.

Stegt blomkål er helt fantastisk lækkert tilbehør til aftensmaden. Det er virkelig nemt at lave og her kræver det blot blomkål, olie og salt. Blomkål der bliver stegt på panden får en helt særlig og let nøddeagtig smag. Det kan slet ikke sammenlignes med en gang kogt blomkål.

Når det er stegt kan du også drysse en god håndfuld friske krydderurter på. Fx persille eller basilikum. Du kan og drysse med lidt saltbagte mandler eller græskarkerner.

Lav eventuelt rigeligt og brug det ekstra blomkål i en salat dagen efter.

Stegt blomkål

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
4 personer

Ingredienser

  • 1 hoved blomkål ca. 500 g.
  • 6-8 spsk olie
  • tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde
 

  • Halver blomkålshovedet og del yderligere i to.
    Skær blomkålen i skiver, sp godt det er muligt.
    Det gør ingenting at der er store og små stykker.
  • Varm en pande op og kom lidt olie på.
  • Fyld panden med blomkål, det skal ikke ligge i lag.
  • Det steges i ca. 3 minutter på hver side. Kom mere olie på undervejs.
  • Krydr med salt og peber. Forsæt tilberedningen til der ikke er mere blomkål.
    Server det på en stor tallerken til resten af aftensmaden. Velbekommme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Server stegt blomkål for dine gæster som en del af aftenmaden, det vil de helt sikkert være vilde med.

Prøv også at lave det til morgenmad. Skær blomkålen i mindre stykker og steg det på panden sammen med et par æg, så det bliver som scrambled eggs. En anderledes men lækker morgenmad.

Jeg har ofte blomkål i køleskabet. Det er blevet sådan en grøntsag som jeg ofte køber fordi jeg ved, at vi kan lave noget med den i ugens løb. Når jeg så er løbet tør for idéer og aftensmaden skal gå stærkt, specielt den del med altid at skulle finde på tilbehør til aftensmaden. Så laver jeg en omgang stegt blomkål.

Du kan også prøve disse stegte blomkålsris med æg. Det er også nemt og smager virkelig skønt!

Til det bruger jeg nogle gange frosne blomkålsris – som kan findes i mange supermarkeder.

2 comments

Pia Borup 20. januar 2021 - 11:36

Hmmmm kan man måske lave det i ovnen fremfor stegepanden?
Har du prøvet det?

Reply
Maria 23. januar 2021 - 11:51

Hej Pia,
Ja sagtens! Det gør jeg også ofte. 🙂
Jeg har en opskrift på bagt blomkål. Du kan evt. søge efter den.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering