Home aftensmad Stegt blomkål

Stegt blomkål

by Maria
Stegt blomkål

Stegt blomkål

Stegt blomkål er helt fantastisk lækkert tilbehør til aftensmaden. Det er virkelig nemt at lave og her kræver det blot blomkål, olie og salt. Blomkål der bliver stegt på panden får en helt særlig og let nøddeagtig smag. Det kan slet ikke sammenlignes med en gang kogt blomkål.

Når det er stegt kan du også drysse en god håndfuld friske krydderurter på. Fx persille eller basilikum. Du kan og drysse med lidt saltbagte mandler eller græskarkerner.

Lav eventuelt rigeligt og brug det ekstra blomkål i en salat dagen efter.

Stegt blomkål

Stegt blomkål

Stegt blomkål Stegt blomkål er helt fantastisk lækkert tilbehør til aftensmaden. Det er virkelig nemt at lave og her kræver det blot blomkål, olie og salt. Blomkål der bliver stegt på panden får en helt særlig og let nøddeagtig smag.… tilbehør til aftensmad Stegt blomkål European print
portioner: ca. 4 personer, som tilbehør forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 1 hoved blomkål, ca. 500 g.
  • 6-8 spsk oli (rigeligt)!!
  • 1 tsk salt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Del blomkålshovedet og del hver halve yderligere. Skær så hver kvarte i skiver. Det gør ingenting at der både er store og små stykker
  • Varm en pande op og kom 2 spsk olie på
  • Kom halvdelen af blomkålsskiverne på panden, eller det som kan ligge fladt på panden
  • De steges i ca. 3 minutter på den ene side og vendes så og steges yderligere 3 miutter på den anden side med 2 spsk olie mere - Alle stykkerne skal blive gyldne
  • Krydr med salt og peber. Steg så resten af blomkålen og server på den stor tallerken til resten af aftensmaden. velbekommme!

Server stegt blomkål for dine gæster som en del af aftenmaden, det vil de helt sikkert være vilde med.

Prøv også at lave det til morgenmad. Skær blomkålen i mindre stykker og steg det på panden sammen med et par æg, så det bliver som scrambled eggs. En anderledes men lækker morgenmad.

Jeg har ofte blomkål i køleskabet. Det er blevet sådan en grøntsag som jeg ofte køber fordi jeg ved, at vi kan lave noget med den i ugens løb. Når jeg så er løbet tør for idéer og aftensmaden skal gå stærkt, specielt den del med altid at skulle finde på tilbehør til aftensmaden. Så laver jeg en omgang stegt blomkål.

Du kan også prøve disse stegte blomkålsris med æg. Det er også nemt og smager virkelig skønt!

Til det bruger jeg nogle gange frosne blomkålsris – som kan findes i mange supermarkeder.

Leave a Comment