Stuvet hvidkål

by Maria
Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål.

Her finder du opskrift på stuvet hvidkål. En klassisk stuvning som er en hvid sovs hvor kålen vendes i. Stuvet hvidkål er indbegrebet af skøn mormormad.

Når man siger stuvet hvidkål tænker man ofte på frikadeller. Disse to ting bliver nemlig ofte serveret sammen.

Se opskriften her på stuvet hvidkål med klassiske frikadeller og kartofler til.

Man kan også servere den stuvede kål til eksempelvis en omgang medisterpølse. Det smager også skønt.

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er perfekt som tilbehør til frikadeller eller medisterpølse.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 600 g hvidkål
  • 30 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk salt og lidt kværnet peber

Fremgangsmåde
 

  • Hak hvidkålen groft.
  • I en gryde med vand og 1 tsk salt koges kålen i ca. 4 minutter.
  • Hæld kålen i en sigte og brug gryden til stuvningen.
  • Smelt smørret i gryden og pisk melet i, til en melbolle.
  • Hæld mælken i lidt ad gangen imens der piskes godt, så saucen ikke klumper.
  • Lad saucen koge op til den tykner, smag til med salt og peber.
  • Kom den kogte kål i og vend det godt sammen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Hvordan laver man stuvet hvidkål?

Det er faktisk rigtig nemt at lave stuvet hvidkål. Hvidkålen snittes og koges kort tid, ca. 5 minutter. Det er vigtigt at hælde vandet fra kålen med det samme så den ikke ligger og “koger” videre i det varme vand. Der skal nemlig være bid i kålen og det opnår du ikke hvis væsken ikke hældes fra.

Går der lidt tid før kålen kommes i sovsen så vil jeg anbefale at man hælder noget koldt vand over.

Til en stuvning bruger man en opbagt sovs. Smør der smeltes, hvor hvedemel piskes ud i så man får en melbolle. Mælk piskes så i og det koges op. Når sovsen er tyknet og smagt til, tilsættes den letkogte kål. Og så har du en skøn gang stuvning med hvidkål.

Mere inspiration til opskriften.
  • I stedet for hvidkål kan man også bruge spidskål. Spidskål er lidt finere i strukturen og skal derfor koges et par minutter kortere. Så det er ganske kort tid det skal ligge i det kogende vand.
  • Nogen bruger fløde eller mandlavninsflæødw til stuvningen i stedet for mælk. Det kan du helt selv vurdere hvad du helst vil have.
  • Stuvet hvidkål og fiskefrikadeller smager også virkelig godt sammen. Her kan du fx tilsætte lidt citronskal til stuvningen for at få lidt mere frisk smag. Det passer supergodt sammen med fisken.
  • Stuvningen kan sagtens gemmes i køleskabet og varmes op dagen efter. Det kan godt være at det lige skal have en ekstra sjat mælk når det varmes op.

Stuvet hvidkål

Leave a Comment

Opskrift Vurdering