Home Halloween Sukkerfri squashkage

Sukkerfri squashkage

by Maria
Sukkerfri squashkage

Sukkerfri squashkage

Annonce – opskriften er udviklet i samarbejde med Hermesetas.  En skøn sukkerfri squashkage med flødeostcreme.

Kagen er svampet, frisk og sød – helt uden tilsat sukker. I stedet er der brugt sødemiddel fra Hermesetas.

Hermesetas er et sukkerfrit alternativ til sukker. Fx hvis man gerne vil begrænse sukkerindtaget.

Det er en skøn og let krydret kage, som er meget nem at vende sammen. Squash er en fantastisk grøntsag at bage kager med. Det giver kagerne et fantastisk godt resultat.

Sukkerfri squashkage

Sukkerfri squashkage

print
portioner: Ca. 10 små stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g squash, revet
  • 10 g Hermesetas drys-let
  • 150 g hvedemel
  • Kornene fra ½ vaniljestang
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 knsp salt
  • ½ dl olie
  • Flødeostcreme:
  • 80 g flødeost light
  • 30 g græsk yoghurt
  • Skal fra ½ citron
  • Ca. 10 dråber Hermesetas flydende sød

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk æg og Hermesetas drys-let sammen i en skål.
  • Vend alle de tørre ingredienser i sammen med olie og til sidst blandes squash i dejen.
  • Kom dejen i en lille bageform og bag den 30-35 minutter. Stik evt. i kagen med et træspyd, når kagen ikke hænger ved, er den færdig.
  • Lad kagen afkøle på en rist.
  • Imens blandes flødeost, græsk yoghurt, flydende sød og revet citronskal sammen i en lille skål. Smag til om den er sød nok og vær forsigtig med den flydende sød, den søder rigtig meget.
  • Cremen smøres på når kagen er helt afkølet og drysses evt. med lidt ekstra revet citronskal på toppen. Velbekomme!

Mange kender nok Hermesetas for deres små sødetabeletter som bruges til kaffe og the. Jeg selv tænker på min farfar der altid har sådan en lille æske med sig, til når der bydes på kaffe.

Men Hermesetas er altså meget mere end det!

Jeg har brugt det i mange år. Fx til sundere desserter når jeg gerne vil begrænse sukkeret i maden.

Jeg har brugt Hermesetas drys-let til selve kagen. Og til flødeostecremen på toppen er der brugt nogle dråber Hermesetas flydende sød.

Det jeg har lavet allerflest gange er en meget nem frugtsalat hvor en portion græsk yoghurt er blevet vendt med nogle dråber af flydende sød, gerne med lidt vaniljepulver.

Andre gange har jeg bagt nogle æbler med kanel og med lidt drys-let.

Men vær opmærksom på mængderne af Hermesetas og se på anbefalingerne på emballagen.

Det søder meget meget mere end almindelig sukker.

 

Leave a Comment