Sundere bananbrød

Sundere bananbrød med kanel og kardemomme.

Har du et par modne bananer liggende hjemme i køkkenet? Så brug dem til at lave et sundere bananbrød. Det er nemt at røre sammen og uden at det er alt for “usundt”.

Der er tilsat en lille smule sukker i opskriften. Det kan du selvfølgelig undvære, hvis du ønsker en helt sukkerfri version. Bananerne søder også brødet og sammen med hakkede hasselnødder og lidt grahamsmel, giver det brødet en lækker struktur.

Du kan også bruge dine modne bananer til disse banan pandekager!

Prøv bananbrødet – det smager virkelig lækkert.

Sundere bananbrød

Et lækkert svampet sundere bananbrød med meget lidt tilsat sukker.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time
1 brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
Kalorier: 1978

Ingredienser

  • 2 modne bananer
  • 3 æg
  • 3 spsk rørsukker
  • ½ dl raps olie
  • 1 tsk vaniljesukker
  • tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 70 g grahamsmel
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 knsp salt
  • 50 g hasselnødder

Fremgangsmåde

  • Ovnen tændes på 180 grader.
  • Æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen i en skål.
  • Bananerne moses og blandes i skålen sammen med olien.
  • Alle de tørre ingredienser blandes i skålen, du kan med fordel sigte det i for at undgå klumper. Vend det hele sammen.
  • Rist hasselnødderne på en varm pande, lad dem køle af og fjern hinderne. Hak nødderne groft og vend dem i dejen.
  • Dejen kommes i en rugbrødsform ca. 12x28 cm. beklædt med bagepapir.
  • Bananbrødet bages i 40 minutter. Lad det afkøle på en bagerist. Fjern først bagepapiret når brødet er kølet af. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Sundere bananbrød

Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens fryse bananbrødet ned. Det kan evt. skæres i skiver inden og lægges mellem stykker af bagepapir eller mellemlægspapir. Så kan du nemt tage de skiver op, som du skal bruge og gemme resten på frost.
  • Vil du have chokolade på toppen? Så kan du med fordel komme lidt mørk chokolade på mens brødet stadig er varmt. Så smelter chokoladen nemlig med det samme og du slipper for at skulle smelte chokoladen først.
  • Du kan også hakke lidt chokolade og vende i dejen inden det bages.

Find mere inspiration i bagværk eller søde sager.

Sundere bananbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..