Æblegrød.
Her får du en rigtig god og nem æblegrød opskrift. For denne frugtgrød med æble er nemlig ikke særlig svær at lave og kræver ganske få ingredienser.
Brug for eksempel din grød til den gode klassiske gammeldags æblekage med makroner og flødeskum.
Eller du kan servere grøden lun med en kugle vaniljeis til. Eller måske en portion grød med lidt fløde på.
Der findes mange forskellige æblesorter og de varierer meget i smag. Nogle æbler er mest egnet til madlavningen og til at blive tilberedt og andre er gode til at spise, lige som de er.
Lige meget hvilke æbler der anvendes, vil jeg vil anbefale at smage grøden til. Hvis den er i den sure ende så tilsæt et par ekstra spsk. sukker.
Æblegrød
Ingredienser
- 1 kg æbler skrællet og i tern
- 50 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 1½ dl vand
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i små tern.Sørg for at der er 1 kg. når de er skåret ud.
- Kom æbletern, vand, sukker og vaniljekorn i gryden og kog vanlijestangen med.
- Lad blandingen koge op og lad det simre til æbleternene er blevet møre og bløde.Det tager ca. 10 minutter.
- Brug en stavblender til at blende blandingen kort.Her styrer du selv hvor fin grøden skal være. Jeg foretrækker den lidt grov.
- Smag grøden til.Hvis den er meget syrlig så giv den lidt ekstra sukker og et kort opkog igen så sukkeret smeltes.
Mere inspiration til opskriften.
- Der er ingen tvivl om at det jeg allermest bruger grøden til er en skøn klassisk æblekage.
- Grøden kan sagtens fryses ned, hvis du laver en stor portion eller bare har noget i overskud.
- Frys evt. ned i mindre portioner, så der kan tages lidt ud af gangen.
- Du kan lade være med at blende grøden med en stavblender så du får en meget grov grød og du kan også blende den helt fin.
- Grøden kan sagtens holde sig noget tid i køleskabet. Men duft til den eller smag på grøden og så ved du om den er god nok!
Hvad kan man putte på sin æblegrød?
Jeg kan godt lide at bruge min æblegrød til morgenmaden. På min græske yoghurt med denne granola, på min chiagrød eller på en portion havregrød. Mmmm det er godt!
Man kan også vælge at spise sin æblegrød sammen med pisket flødeskum, noget vaniljeis eller bare med lidt mælk, hvor den bliver tyndere.
Det kan også være lækkert med lidt hakkede mandler, eller hvad man nu lige er til.
Kan man lave æblegrød med skræl?
I denne her opskrift skriver jeg som det første, at man skal skrælle sine æbler. Sådan kan jeg bedst lidt det, da jeg synes, at denne frugtgrød med æble smager bedst sådan.
Du kan sagtens lave æblegrød med skræl på. Så bliver det bare lidt mere groft i det, og det er også lækkert.