Skøn chiagrød med æblekompot, mandler og kanel.
En hurtig og ikke mindst lækker chiagrød med æblekompot til morgenmad eller måske et mellemmåltid.
Til denne chiagrød er der brugt en æblekompot som du kan finde opskriften på lige her. Kompotten laves også på forhånd og opbevares på køl.
Du kan lave det meste klar om aftenen, så det er nemt at spise om morgenen. Eller måske til at tage med på farten?
Chiagrød med æblekompot
Ingredienser
- 2 spsk chiafrø
- 1½ dl havredrik, mandeldrik eller mælk
- ½ knsp vaniljepulver
- 100 g vaniljeskyr
- 3-4 spsk æblekompot
- Lidt mandler og lidt kanel
Fremgangsmåde
- Rør chiafrø og vaniljekorn ud i væsken med en gaffel.
- Stil skålen med låg i køleskabet natten over.
- Om morgenen vender du vaniljeskyr i din chiablanding.Top med æblekompot, drys med lidt kanel og hakkede mandler.Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan sagtens gange opskriften op. Fx 3 gange og have morgenmad klar til 3 dage. Det gør det ekstra nemt i hverdagene og blandingen kan sagtens holde sig på køl i en bøtte med låg.
- Du kan også med kompotten lave ekstra og fryse den i mindre portioner. Det gør jeg ofte og tager så ud til et par dage af gangen.
- Du kan også prøve opskriften på chiagrød med rabarberkompot. Eller denne køleskabsgrød med æble og kanel.
Chiagrød med skyr.
De små superfrø skal røres ud i en væske. I denne opskrift er der brugt havredrik. Frøene “hygger sig” i væsken natten over og vokser så det bliver en fast grødlignende konsistens.
Om morgen er grøden så klar til at blive spist, når den er rørt op med skyren. Denne her udgave er toppet med æblekompot, men du kan også lave en anden kompot.
Jeg er allermest glad for at røre selve chia-blandingen op med noget yoghurt eller skyr. Den bliver lidt mere cremet og lækker. Ligesom jeg har gjort her, hvor selve blandingen er vendt med vaniljeskyr.
Chiagrød topping.
Der er utrolig mange muligheder, når det kommer til, hvad der skal på topping af chiagrøden. Det smager altid godt med noget syrligt i form af en kompot. Den kompot kan laves på æble, rabarber, jordbær eller andre bær.
Selve grøden er meget blød, så det er også lækkert med noget knasende på toppen. Det kan være mandler eller andre nødder i form af en sprød granola. Det er også en mulighed at hakke noget chokolade eller frugt og putte på.