Home Mellemmåltider Chiagrød med æblekompot

Chiagrød med æblekompot

by Maria
Chiagrød med æblekompot

Skøn chiagrød med æblekompot, mandler og kanel

En hurtig og ikke mindst lækker chiagrød med æblekompot til morgenmad eller måske et mellemmåltid.

Du kan lave det meste klar om aftenen, så det er nemt at spise om morgenen. Eller måske til at tage med på farten?

De små superfrø skal røres ud i en væske, her er brugt havredrik. Så hygger frøene sig i væsken natten over og vokser så det bliver en fast grødlignende konsistens. Om morgen skal du så bare toppe chiagrøden, som her er kompot.

Du kan finde opskriften på æblekompotten lige her. Som er brugt til at komme ovenpå. Den laves også på forhånd og opbevares på køl.

Chiagrød med æblekompot

Chiagrød med æblekompot

Skøn chiagrød med æblekompot, mandler og kanel En hurtig og ikke mindst lækker chiagrød med æblekompot til morgenmad eller måske et mellemmåltid. Du kan lave det meste klar om aftenen, så det er nemt at spise om morgenen. Eller måske… Morgenmad Chiagrød med æblekompot European print
portioner: 1 person forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 2 spsk chiafrø
  • 1½dl havredrik, mandeldrik eller mælk
  • ½ knsp vaniljepulver
  • 100 g vaniljeskyr
  • 3-4 spsk æblekompot
  • Lidt mandler og lidt kanel

Sådan gør du:

  • Om aftenen røres chiafrø og vaniljekorn ud i væsken. Lad det stå på køkkenbordet i 10 minutter og rør i den et par gange inden du kommer den på køl. De små frø skal være helt rørt ud og ikke klumpe sammen til en lille “gele-aftig” masse
  • Om morgenen vender du vaniljeskyr i din chiablanding og topper med æblekompot, drysser med lidt kanel og hakket mandler. Velbekomme!

Du kan sagtens gange opskriften op. Fx 3 gange og have morgenmad klar til 3 dage. Det gør det ekstra nemt i hverdagene og blandingen kan sagtens holde sig på køl i en bøtte med låg.

Du kan også med kompotten lave ekstra og fryse den i mindre portioner. Det gør jeg ofte og tager så ud til et par dage af gangen.

Jeg er allermest glad for at røre selve chia-blandingen op med noget yoghurt eller skyr. Den bliver lidt mere cremet og lækker. Ligesom jeg har gjort her, hvor selve blandingen er vendt med vaniljeskyr.

Du kan også prøve opskriften på chiagrød med rabarberkompot. Eller denne køleskabsgrød med æble og kanel.

Leave a Comment