Chiagrød med rabarberkompot og vanilje.
Her får du en skøn opskrift på chiagrød med rabarberkompot. En køleskabsgrød med rabarber som mange vil kalde den. Lav din rabarber chiagrød i dag og spis den i morgen.
Du kan komme lidt mandler og bær på toppen, lige som det ses på billedet eller drysse lidt granola ovenpå. Prøv opskriften på denne granola med kanel – det smager fantastisk på.
Du rør nemlig de små chiafrø i væsken om aftenen, stiller blandingen i køleskabet natten over og om morgenen har du så en sund og mættende chiagrød klar. Så den er virkelig nem at lave.
Chiagrød med rabarberkompot
Ingredienser
Chiagrød
- 4 spsk chiafrø
- 4 dl mandelmælk
- Lidt vaniljekorn
- 200 g skyr med vanilje
Rabarberkompot
- 300 g rabarber
- 4 spsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ dl vand
Fremgangsmåde
Chiagrød
- Om aftenen røres chiafrø og vaniljekorn ud i mandelmælken med en gaffel.
- Lad den gerne stå på køkkenbordet i 10 minutter.Rør i den et par gange inden du kommer den på køl.
- Om morgenen rør du skyr i din chiablanding.Skyren giver en mere luftig og cremet chiagrød.
- Anret med rabarberkompot i bunden ca. 2 spsk.Fordel chiagrøden i de 2 glas og pynt med det du har lyst til på toppen.
Rabarberkompot
- Skyl og skær de friske rabarber i ca. ½ cm. tykkelse.
- Kom alle ingredienserne i en lille gryde.
- Kog det op og lad det simre i 10 minutter.Du kan evt. smage til og du synes der skal mere sukker i.
- Derefter kan du komme kompotten i en bøtte og på køl.
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan sagtens gemme chiagrøden et par dage i køleskabet. Hvis du fx laver grøden mandag aften og bruger den ene halvdel tirsdag og den anden halvdel onsdag, så holder den sig fint i køleskabet og du har nemt forberedt morgenmad til et par dage.
- Jeg er ret vild med de nemme løsninger, dem som kan forberedes før. Det er nemlig super rart til de mange morgener hvor det hele bare skal gå lidt stærkt.
- Der findes også mange andre opskrifter på chiagrød. Du kan blandt andet prøve: chiagrød med havregryn, køleskabsgrød med havremælk eller find flere opskrifter på chiagrød lige her.
Opskrift på køleskabsgrød med rabarber.
Chrigrød kan også sagtens betegnes som en køleskabsgrød. Sådan en kold grød som “tilberedes”natten over i køleskabet. Den er super nem at lave og en mættende morgenmad.
Rabarberkompotten har en let sødme og en skøn syrlighed, der giver en lækker smag til den milde chiagrød. Og så tager den heller ikke lang tid at lave.
Opskriften er udtænkt til morgenmad, men faktisk kan du også sagtens spise grøden som en sundere dessert eller bare en lille aftensnack. Den er nemlig rimelig sød!
Denne her portion er til to personer, men hvis du spiser meget til morgenmad, kan det være, at denne portion er kun til en. Du kan jo lige prøve dig frem for at se, om portionen passer.
3 Responses
Hej Maria. Du lagde for et par uger siden en feed op omkring din Wilfa blender. Jeg har ledt inde på siden her men kan ikke finde noget om modellen. Har du mulighed for endnu engang at sige hvad det er for en Wilfa model. Tak:-) Og evt. også hvilken juicer du bruger.
Kh Elise
Hvor mange kalorier er der i en enkelt portion? 🙂
Hej Camilla,
Det ved jeg desværre ikke da jeg ikke udregner kalorier på mine opskrifter.
Håber at du kan udregne det et andet sted 🙂
Kh Maria