Home MorgenmadGrød Chiagrød med rabarberkompot

Chiagrød med rabarberkompot

by Maria
Chiagrød med rabarberkompot

Chiagrød med rabarberkompot og vanilje

Her får du en skøn opskrift på chiagrød med rabarberkompot. En slags køleskabsgrød som mange vil kalde den. Du rør nemlig de små chiafrø i væsken om aftenen, stiller blandingen i køleskabet natten over og om morgenen har du så en sund og mættende chiagrød klar. Så den er virkelig nem at lave.

Opskriften er udtænkt til morgenmad men faktisk kan du også sagtens spise grøden som en sundere dessert eller bare en lille aftensnack. Den er nemlig rimelig sød.

Rabarberkompotten har en let sødme og en skøn syrlighed som giver en lækker smag til den milde chiagrød. Og så tager den heller ikke lang tid at lave.

Du kan komme lidt mandler og bær på toppen, lige som det ses på billedet eller drysse lidt granola ovenpå. Prøv opskriften på denne granola med kanel – det smager fantastisk på.

Chiagrød med rabarberkompot

Chiagrød med rabarberkompot

Chiagrød med rabarberkompot og vanilje Her får du en skøn opskrift på chiagrød med rabarberkompot. En slags køleskabsgrød som mange vil kalde den. Du rør nemlig de små chiafrø i væsken om aftenen, stiller blandingen i køleskabet natten over og… Grød Chiagrød med rabarberkompot European print
portioner: 2 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • CHIAGRØD:
  • 4 spsk. chiafrø
  • 4 dl. mandelmælk
  • Lidt vaniljekorn
  • 200 g. skyr med vanilje
  • RABARBERKOMPOT:
  • 300 g. rabarber
  • 4 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker eller en vaniljestang
  • ½ dl. vand

Sådan gør du:

CHIAGRØD

  • Om aftenen røres chiafrø og vaniljekorn ud i mandelmælken. Lad den gerne stå oå køkkenbordet i 10 minutter og rør i den et par gange inden du kommer den på køl. De små frø skal være helt rørt ud og helst ikke klumpe sig sammen til en lille "gele-aftig" masse
  • Om morgenen rør du skyr i din chiablanding. Skyren giver en mere luftig og cremet chiagrød
  • Anret med rabarberkompot i bunden (ca. 2 spsk.) og fordel chiagrøden i de 2 glas og pynt med det du har lyst til på toppen

RABARBERKOMPOT

  • Skyl og skær de friske rabarber i ca. ½ cm. tykkelse
  • Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Kog det op og lad det simre i 10 minutter. Du kan evt. smage til og du synes der skal mere sukker i
  • Derefter kan du komme kompotten i en bøtte og på køl

Du kan sagtens gemme chiagrøden et par dage i køleskabet. Hvis du fx laver grøden mandag aften og bruger den ene halvdel tirsdag og den anden halvdel onsdag, så holder den sig fint i køleskabet og du har nemt forberedt morgenmad til et par dage.

Chiagrød med rabarberkompot

 

Jeg er ret vild med de nemme løsninger, dem som kan forberedes før. Det er nemlig super rart til de mange morgener hvor det hele bare skal gå lidt stærkt. Herunder kan du finde flere nemme opskrifter med chiafrø som du sætter klar i køleskabet aftenen før.

Chiagrød med sommerbær

Chiagrød med sommerbær

Chiagrød med havregryn

Chiagrød med havregryn

Kokos chiagrød

Kokos chiagrød

1 comment

Elise Lind Jacobsen 4. juli 2018 - 11:22

Hej Maria. Du lagde for et par uger siden en feed op omkring din Wilfa blender. Jeg har ledt inde på siden her men kan ikke finde noget om modellen. Har du mulighed for endnu engang at sige hvad det er for en Wilfa model. Tak:-) Og evt. også hvilken juicer du bruger.
Kh Elise

Reply

Leave a Comment