Æbleskiver

by Maria
Æbleskiver

Klassiske æbleskiver.

En del af julehyggen bliver for rigtig mange forbundet med lækre lune æbleskiver. Serveret sammen med en god marmelade og flormelis til. Det er altså hygge.

Jeg har lavet en opskrift på sundere æbleskiver, som du kan prøve, hvis du har lyst.

Overvejer du at lave dine æbleskiver selv, så skal du prøve opskriften her. Den er nem at gå til, og så smager de bare skønt, når man har lavet dem selv! De er luftige og milde i smagen med et strejf af kardemomme og citron.

Æbleskiver

Lækre klassiske æbleskiver med kardemomme og citronskal.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
30 æbleskiver
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 3 æg
  • ½ l kærnemælk
  • 30 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 knsp salt
  • ½ citron, skallen derfra
  • Smør til at stege i

Fremgangsmåde
 

  • Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Pisk hviderne stive.
  • Pisk kærnemælk, sukker og æggeblommer sammen i en skål.
    Kom de tørre ingredienser og citronskal i og vend det godt rudt til dejen har en jævn konsistens
  • Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen og hæld dejen i en kande.
  • PÅ den middelvarme æbleskivepande kommes en lille smule fedstof i hvert hul.
    Fyld dej 3/4 op i hillerne og steg ca. 1 minut.
  • Brug et træspyd/kødnål til at vende æbleskiverne på højkant.
  • Fyld så hvert hul op med dej og vend æbleskiven en halv omgang mere så den bagte side vender op af.
    Bag dem ½ minut mere og vend dem så et par gange så de bliver gyldne og bagt over det hele.
  • Tag æbleskiverne af panden og fortsæt til du ikke har mere dej.
    Lun evt. æbleskiverne i ovnen et par minutter ved ca. 175 grader.
    Server dem lune med flormelis og marmelade. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Sådan får du runde æbleskiver.

Det er ikke altid ligetil at få flotte og runde æbleskiver. Jeg starter normalt med at fylde hvert hul i æbleskivepanden op 3/4.

Herefter vipper jeg æbleskiven lidt på højkant. Så bliver der igen fyldt mere dej i. Igen kan du vende den på en anden led og igen fylde dej i.

En god ide kan være at vende æbleskiven i forskellige vinkler, når du fylder dej i. På den måde kan du bedre få runde æbleskiver. Når den er fyldt helt ud, skal du vende dem et par gange, så de er gyldne og helt bagt inden i.

Er der æbler i æbleskiver?

Som æbleskiverne bliver lavet i dag, har de slet ikke noget med æble at gøre. Medmindre at du er en af dem, som gerne vil kommer lidt fyld i midten når de bages – det kan f.eks. være lidt æblekompot. Ellers ser de ikke skyggen af æble.

Men det gjorde de faktisk engang. I gamle dage var det skiver af æble der blev vendt i en meget tyk dej og derefter stegt i en gryde med store mængder varm olie.

Det lyder helt fremmed. For rigtig mange mennesker er det jo slet ikke det vi forbinder med den klassiske æbleskive med marmelade og flormelis.

Æbleskiverne er klart bedst når de er dejlig lune og lige er lavet.

Æbleskiver

Leave a Comment

Opskrift Vurdering