Æg og spinat i cocotte
Her får du opskriften på æg og spinat i cocotte. Lavet i små portions størrelser. Det er et lækkert og nemt indsalg til fx morgenmads- eller brunchbordet.
Er du også fan af æg til mrogenmad? Så kan du prøve denne lækre avocadomad med et smilende spejlæg.
De kræver ikke meget forberedelse, ingredienserne skal blot vendes sammen og så er det bare at vente på at cocotterne bliver bagt færdige i ovnen.
Imens kan resten af morgenbordet så ordnes, så der er klar til at servere de de små skåle med æg.
Æg og spinat i cocotte
Ingredienser
- 3 æg
- 2 håndfulde frisk spinat
- 2 spsk høvlet parmesan
- ½ tsk dijon sennep
- ½ tsk salt og lidt friskkværnet peber
- Lidt olie
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Kom æg, dijon, salt, peber og 1 spsk parmesan i en skål og pisk det godt sammen.
- Skyld og dup spinaten tør. Er det store blade så skær dem over et par gange, så det ikke bliver kæmpe blade i de små cocotter.
- Vend spinaten med æggemassen og fordel det i de 3 cocotter.
- Kom den sidste spsk parmesan på toppen og bag cocotterne i 20 min.
Hvad er en cocotte?
En cocotte er en lille minigryde, der oftest er lavet i støbejern. Den gryde kan du komme i ovnen, hvor du kan lave denne skønne opskrift.
Hvis du ikke har en cocotte, kan du også komme æggemassen i en lille silikoneform eller i muffinsforme.
Man kalder også netop denne æggemasse i den lille gryde for en cocotte. Den har blot fået navn af gryden, så det er en betegnelse for begge dele.
Æg i cocotte med spinat
Cocotterne kan også sagtens laves til frokost eller en let gang aftensmad.
Måske med et godt stykke brød og lidt grønt ved siden af. Jeg har også bare spist dem lige som de er, med avokado og lidt frisk frugt ved siden af.
En virkelig lækker weekend morgenmad og en hyggelig start på en af de langsomme morgener!
Mere inspiration til opskriften.
- Man kan også sagtens pifte denne simple opskrift lidt op. Det er lækkert at putte seranoskinke rundt i kanten, inden at æggemassen hældes i cocotten. Du kan også bruge bacon. Begge dele giver en skøn sprødhed.
- Lav gerne flere af gangen så du kan fryse resten ned. De kan så tages op, når morgenmaden skal nydes.
- Det er også god morgenmad på farten.
- Du kan flere opskrifter til inspiration i morgenmad.
En reaktion